Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Åtvidaberg chanslösa på Behrn

ÖSKs två tremålsskyttar i U21-matchen mot Åtvidaberg. Jonathan Lundberg och på väg ut ur bilden Kalle Holmberg.

ÖSKs två tremålsskyttar i U21-matchen mot Åtvidaberg. Jonathan Lundberg och på väg ut ur bilden Kalle Holmberg.


Ett snabbt mål efter fyra minuter – Kalle Holmberg nickar in Jonathan Lundbergs inlägg vid bortre. Sedan var matchen i princip över. För några veckor sedan var ÖSK i Åtvidaberg med ett rent juniorlag och spelade jämnt även om man till slut förlorade med uddamålet. Den här gången mönstrade ÖSK ett betydligt starkare lag med en centrallinje med flera spelare med allsvensk rutin. Det blev för svårt för gästerna, även om de också hade en hel del rutin i sitt lag. I deras backlinje hade tre av fyra spelare tillsammans mer än 200 matcher av rutin från Allsvenskan och Superettan.

Men det hjälpte ju föga när ÖSK tack vare Daniel Nordmark och Ayanda Nkili skaffade sig det övertag i det centrala mittfältets maskinrum som behövdes för att bryta upp ÅFFs anfallsförsök och hela tiden skapa egna nya offensiva hot.

Anfallarna Kalle Holmberg och Jonathan Lundberg hittade varandra och skaffade sig ett övertag mot ÅFFs rutinerade backlinje så när den första halvleken var över stod det 6-0. I andra halvleken jämnade det ut sig. Det brukar ju mer eller mindre ofrivilligt bli så i den här typen av matcher. ÖSK slog av lite på tempot, spelare byttes ut resp. in och Åtvidaberg skärpte till sig.

ÖSK hade två provspelare på plan och för Tibros Axel Påhlsson blev det väl i huvudsak ett prov utan värde. ÅFF åstadkom inte så mycket i anfallsväg och bredvid sig hade han rutinerade Patrik Haginge som var helt överkvalificerad för uppgiften. Bakom honom styrde Oscar Jansson upp inte bara backlinjen utan även alla övriga spelare på ÖSKs planhalva.

Axel Lindahl från Lidköping hade svårt att komma in i matchen, tappade en del boll och såg till att börja med rent allmänt lite slarvig ut. Efterhand som han kom in i matchen blev det bättre och han fick tillfällen att visa upp sin blixtrande snabbhet.

Dessutom låg han faktiskt bakom ÖSKs två sista mål. I den första halvlekens slutsekunder sprang han sig fri på sin kant och spelade bollen parallellt med mållinjen till en fri Mikael Loön vid bortre. ÖSKs sista mål gjordes av Jonathan Lundberg efter det att Ludwig Bergström inte kunnat hålla ett hårt skott av Lindahl, som han tvingades släppa retur på.

ÖSK: Axel Kjäll efter storsegern i U21 (video)
Åtvidabergs FF: Storförlust mot Örebro

Matchfakta:
04. 1-0 Kalle Holmberg (Jonathan Lundberg)
16. 2-0 Jonathan Lundberg (Kalle Holmberg)
26. 3-0 Kalle Holmberg (Ayanda Nkili)
30. 4-0 Jonathan Lundberg (Ayanda Nkili)
38. 5-0 Kalle Holmberg (Daniel Nordmark)
45. 6-0 Mikael Loön (Axel Lindahl)
54. 7-0 Jonathan Lundberg (Axel Lindahl)
67. 7-1 David Lundgren

Startelva: Oscar Jansson – Michel Yanez Hernandez, Patrik Haginge (k, 87), Axel Påhlsson, Sebastian Ring – Axel Lindahl, Daniel Nordmark (63), Ayanda Nkili (63), Mikael Loön (79) – Kalle Holmberg (46), Jonathan Lundberg (79)

Ersättare: Karl Westdahl (mv), Marcus Karlsson (46), Junior Wihl Bangura (63), Mirza Turan (63), Fayia Kobba Jr (79), Almin Masic (79) och Viktor Franssila (87)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.