Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Falkenberg: Ingen lätt match

En seger mot Falkenbergs FF i matchen på lördag skulle innebära ett säkrat allsvenskt kontrakt med fortfarande tre omgångar kvar att spela. Vem hade väl trott något sådant för någon månad sedan? Sett till de två lagens formkurvor ser det väl ut som om det skulle kunna bli ytterligare en seger för hemmalaget. Men historiskt sett har ÖSK haft det svårt att bärga trepoängare mot hallänningarna.

Under 2000-talet har lagen mötts 10 gångar – sex i Superettan, tre gånger i allsvenskan samt en gång i Svenska Cupen. Fyra gånger har FFF vunnit, fyra gånger har det blivit oavgjort och bara två gånger ha vi kunnat glädjas över en ÖSK-vinst.

Nu kan man ju fråga sig hur mycket historiska resultat betyder, men ändå. Att det gått så pass dåligt mot ett lag som ÖSK ”borde kunna slå”, kan nog till exempel ha med saker som underskattning att göra. När sedan Falkenberg som är ett hårt arbetande lag med hög lagmoral bjuder på hårdare motstånd än vad man förväntat sig tar det lätt emot lite extra.,

2005 S1 ÖSK FFF 1-1
2006 S1 ÖSK FFF 1-0
2013 Sv. Cup ÖSK FFF 0-1
2013 S1 ÖSK FFF 1-1
2014 A ÖSK FFF 0-0
2005 S1 FFF ÖSK 2-1
2006 S1 FFF ÖSK 2-0
2013 S1 FFF ÖSK 1-1
2014 A FFF ÖSK 1-3
2015 A FFF ÖSK 2-0

1 kommentar – kommentera

Pärtma

Tack för ett intressant, relevant och nyanserat inlägg – i vanlig ordning!

Jag skulle vilja önska ett framtida inlägg av dig, som är så duktig på statistik (tack för gräs/plastgräsartikeln, för övrigt!). vid säsongsens slut skulle det vara oerhört intressant att veta hur stor andel av våra baklängesmål som kommit till på vår vänsterkant (målresulterande inlägg/instick därifrån)- och hur fördelningen ser ut mellan Logi och Hagge. Min känsla är att det är där vi läckt mest, och att det egentligen är lika illa vem som än spelar – men jag skulle hemskt gärna ha statistik att backa upp (eller slå hål på) detta med! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.