Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Det blev aldrig någon riktig match

Simon Danielsson - tvåmålsskytt mot AIK U19.

Simon Danielsson – tvåmålsskytt mot AIK U19.


Det blev, som rubriken mer än antyder, aldrig någon riktigt match när ÖSK mötte AIK i juniorallsvenskan på fredagskvällen. U19 var heller inte någon riktigt bra beteckning på den här matchen. Båda klubbarna kom med lag som mestadels bestod av spelare födda 1997 och 1998. ÖSK med det något yngre laget (om nu någon skulle undra).

ÖSK fick en bra start på matchen och ledde redan efter ca. 20 minuter med 3-0. En fantastisk framspelning av Felix Möller till målfarlige Simon Danielsson gav ÖSK ledningen i den 11:e minute. Innan ytterligare 10 minuter passerat stod det 3-0. AIKs något olycklige målvakt rensade en boll i ryggen på Viktor Franssilla i ett straffområdesbök efter en frispark. Michel Yanez Hernandez ökade på till 3-0 på straff efter det att hans eget hårda skott stoppats av en AIK-försvarare med handen. Det sista målet i första halvlek gjordes av Mirza Turan med ett direktskott på ett bakåtstick av Marcus Karlsson. Då hade det gått 25 minuter och matchen var i praktiken avgjord.

Om AIK haft några förhoppningar att vända på matchbilden så kom de på skam när ÖSK startade även den andra halvleken med målfabrikation. Inbytte David Holm hade kanske lite tur när han efter ett hopslag fick bollen över AIKs målvakt. 10 minuter in i den andra halvleken gjorde sedan Simon Danielsson sitt andra och ÖSKs sjätte, då han slog in en retur efter det att David Holms skott tagit i bortre stolpen. Därefter blev Simon utbytt eftersom han spelar med U17 borta mot Halmstad i morgon söndag.

Resten av matchen handlade väl mest om att spela av matchen. AIK hade inte kraft nog att hota ÖSK på allvar och hemmaspelarna tyckte nog att det räckte med sex. De flesta av dem har ju nya matcher att tänka på under de närmaste dagarna och det fanns ingen anledning att jaga för mycket. AIKs tröstmål kom lite onödigt på övertid i den andra halvleken efter det att ÖSK-försvaret släppt upp garden lite väl mycket. Tråkigt för Kalle Westdahl som efter en solid insats inte fick hålla nollan intakt.

En verkligt bra insats av ÖSK som spelade med ett högt tempo där AIKarna komma på efterkälken hela tiden. En solid insats av backinjen som till tre fjärdelar bestod av 98-or och där mittbacksparet Viktor Franssila och Alex Hahne ser alltmer bekväma ut mot den här typen av motstånd. Det var som vanligt bra fart på det inre mittfält där Mikael Loön och Mirza Turan dominerade spel- och löpmässigt. Felix Möller i sin Riquelme-position som kantbräddare låg som vanligt mycket av ÖSKs offensiva kreativitet.

Matchfakta:
11. 1-0 Simon Danielsson (Felix Möller)
16. 2-0 Viktor Franssila (efter frispark Felix Möller)
21. 3-0 Michel Yanez Hernandez (straff)
25. 4-0 Mirza Turan (Marcus Karlsson)
50. 5-0 David Holm (Marcus Karlsson)
56. 6-0 Simon Danielsson (retur efter stolpskott av David Holm)
90. 6-1

Startelva: Karl Westdahl – Oscar Sandberg, Alex Hahne, Viktor Franssila, Albin Ödberg (ht) – Marcus Karlsson (63), Mikael Loön, Mirza Turan, Michel Yanez Hernandez – Felix Möller, Simon Danielsson (57)
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), David Holm (ht), Fayia Kobba Jr (57), Almin Masic (63), Andreas Klingström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.