Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Derbyvinst med darr

Anna Meier: Matchvinnare mot Rynninge IK med ett mål och en målgivande hörna.

Anna Meier: Matchvinnare mot Rynninge IK med ett mål och en målgivande hörna.

Örebroderbyt mellan hemmalaget Rynninge IK och ÖSK Söder Dam hade i sista stund flyttats från regnsjuka Grenadjärvallen till konstgräset på Pettersbergs IP. Något som verkade att passa gästande Söder väldigt fint. Spelet flöt på bra, spelarna hittade varandra och redan efter 20 minuter stod det 2-0. Anna Meier gjorde det första efter ett instick centralt från Emma Tivemo (?). I den nittonde minuten ökade Lisa Lindahl på med en kraftfull nick vid bortre på Anna Meiers väl slagna hörna. Allt såg ut att gå Söders väg och tankarna på det gastkramande derbyt på GPP IP i våras var som bortblåsta. Då tog Rynninge en tidig ledning genom Sophie Sörqvist och Söder fick sedan lov att jobba hårt innan man under de sista 10 minuterna av matchen både kunde kvittera och göra ett ledningsmål.

Efter hand som den första halvleken fick fler minuter på nacken flackades dock Söders spel ut och de linjer man kunnat skönja under inledningen av matchen var nu väldigt krokiga. Det blev mest stök och bök utan att någondera laget egentligen kom till några vettiga avslutsmöjligheter.

Tio minuter in i den andra halvleken kan sedan Rynninge reducera och på så sätt skapa lite nerv i matchen igen. Duktiga ytterbacken Rebecca Öhman frispelar ÖSK Söders föredetting Sophie Sörqvist med ett väl avvägt inspel mellan Söders backlinje och Ida Lindell i Söders mål. Ett idealläge för ”Sosso” som är först på bollen och kan se den rulla in i mål.

Ett mål betyder som bekant i vissa lägen väldigt mycket och i det här fallet att Rynninge fick en väldig massa energi och plötsligt framstod som det farligare laget. Båda lagen hade en del chanser som inte resulterade. Matchen avslutades sedan med två snabba gula för Emma Tivemo, som därmed inte kommer att få någon speltid i året avslutningsmatch. Varningarna kom för spelfördröjande, skulle jag tro.

Serien avslutas för ÖSK Söders del nästa lördag mot Sätra SK hemma på GPP IP. I tabelltoppen kopplade IFK Nyköping greppet genom sin seger över Boo FF. Eftersom Västerås BK30 bara spelade oavgjort mot Enskede räcker oavgjort för Honkens lag i den sista matchen för serievinst och kvalspel.

NA: ÖSK segrare i derbyt – hyllar Rynninge

Matchfakta:
07. 0-1 Anna Meier (Emma Tivemo)
19. 0-2 Lisa Lindahl (Anna Meier, hörna)
ht. Byte Olivia Puhls (ut) Sabina Håkansson (in)
54. 1-2 Sophie Sörqvist
64. Varning Sabina Håkansson
70. Byte Anna Meijer (ut) Klara Thorsén (in)
89. Varning Emma Tivemo
90+2. Varning Emma Tivemo
90+2. Utvisning Emma Tivemo

Laguppställning: Ida Lindell (mv) – Elin Börjesson, Emelie Lundqvist, Lisa Lindahl, Olivia Puhls (ht) – Silvia Erkisi (k), Marie Ståhlberg – Anna Meijer (70), Joline Jakobsson, Sara Sandberg – Emma Tivemo
Ersättare: Sabina Håkansson (ht), Klara Thorsén (70). Bianca Sjöberg, Maya Pettersson, Lova Händel, Sophie Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.