Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Poängen delad med Häcken

Ebrima "Ibo" Jaithe var ÖSKs målgörare mot BK Häcken.

Ebrima ”Ibo” Jaithe var ÖSKs målgörare mot BK Häcken.


ÖSK U17 delade poäng med BK Häcken i söndagsmatchen på Behrn Arena i en match som ÖSK sett till tabellplaceringen borde ha vunnit. Häcken dominerade spelmässigt under den första halvleken med det mesta av spelet förlagt till ÖSKs planhalva. God hjälp hade Häcken dessutom av ÖSKs passningsspel som ofta inte var så välriktat. Speciellt mycket fick dock Häcken inte ut av sitt anfallsspel. De riktigt vassa målchanserna lyste med sin frånvaro för deras del.

ÖSK tog ledningen i den 17 minuten. Arvid Brorsson drev upp bollen från sin mittbacksposition. Han levererade bollen till Ebrima Jaiteh som passade den vidare till Marcus Karlsson. Marcus väggade tillbaka till Ebrima, som med en viss möda fick med sig bollen. Ensam med Häckens målvakt kunde han sedan rulla in bollen vid bortre. Ett snyggt anfall som startades i ÖSKs backlinje och avslutades i gästernas mål.

Halvvägs in i halvleken har Häcken en boll i ÖSKs mål som dock blir bortdömt för offside. ÖSK ser trots Häckens spelövertag ut att kunna gå till halvtidsvila med en uddamålsledning. Med några minuter kvar av halvleken kan dock Häcken rätt tursamt kvittera. En lång boll över ÖSKs backlinje ser väl inte så märkvärdig ut, men Douglas Bjäresten och Arvid Brorsson lyckas springa ihop vid straffområdeslinjen. Häckens store anfallslöfte Joel Mumbongo, som matchen igenom oroade och tryckte på mot ÖSKs backlinje, var på plats och kunde mer eller mindre promenera in med bollen i ÖSK-målet.

I andra halvlek hade ÖSK skärpt till sitt passningsspel och tappade alls inte lika mycket boll. Resultatet blev att det mesta av spelet kunde förläggas till Häckens planhalva. ÖSKarna skapade också en handfull chanser under halvleken. Ingen av dem högkaratig, men totalt sett borde nog någon eller några av dem ha resulterat. Häcken hade väl egentligen bara en bra chans att avgöra matchen till sin fördel – ett inspel framför mål som dock ingen av deras offensiva spelare fick träff på.

Rickard Torstensson verkade rätt nöjd efter matchen. ”Ett rättvis resultat mot ett fysiskt lag”, tyckte han. ”Vi hade många nya spelare i laget idag och det var bra att de fick känna på den här typen av spel”. Han var nöjd med sin backlinje, som i princip var helt nykomponerad med två mittbackar från U16, samt två ytterbackar som inte är förstavalet i U17. Rickard tyckte också att Ebrima Jaitheh verkar vara på väg upp ur den formsvacka han haft tidigare under sommaren. Det tyckte jag med, Ibo var vid flera tillfällen nära att öka på sin målskörd och hans huvudspel som targetspelare håller hög klass. Isac Eklöf gjorde ett positivt intryck under sitt pigga 20 minuters inhopp.

Matchfakta:
17. 1-0 Ebrima Jaithe (Marcus Karlsson)
42. 1-1

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Lukas Hjort, Arvid Brorsson, Joseph Spångberg, Samuel Brunnberg – Viktor Walldén, Kevin Johansson, Jonathan Aronsson (80), Hampus Lundgren (67) – Ebrima Jaiteh, Marcus Karlsson (87)
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Isac Eklöf (67), Edwin Lundkvist (80), Oliver Kåhed (87), Henrik Westher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.