Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Inga mål mot Älvsjö

Det blev inga mål för Sara Sandbergs Söder i dagens match mot Älvsjö AIK.

Det blev inga mål för Sara Sandbergs Söder i dagens match mot Älvsjö AIK.

ÖSK Söders damer med en rätt defensiv 4-2-3-1 uppställning hade väl hoppats på att kunna täta sitt försvar och sedan göra ett eller två mål på snabba motanfall. Så blev det inte även om det rätt länge såg ut som om man i alla fall skulle lyckas med den ena delen av målsättningen. Matchen såg nämligen ut att sluta mållös med två lag som mest höll till på mittfältet. Med lite drygt 10 minuter kvar gjorde Älvsjö sedan just det mål som Söder nog hade hoppats på. Efter en hemmahörna gick gästerna till ett snabbt anfall, som avslutades med en intryckt boll vid bortre. Söder försökte jaga ikapp med trebackslinje etc. men var väl egentligen aldrig riktigt nära en kvittering.

Älvsjös seger kändes dock rättvis – om nu detta är ett kriterium på hur fotbollsmatcher skall sluta. De misslyckades skändligen vid två tillfällen under den första halvleken då Söders mål var tillspillogivet och det i princip bara gällde att sikta på mål och skjuta tillräckligt hårt. Även i den andra halvleken hade de några riktigt bra lägen som dock Ida Lindell i Söders mål kunde avvärja.

Spelmässigt var det mestadels ÖSK Söder som förde spelet tack vare sitt femmannamittfält. Men Emma Tivemo såg alldeles för övergiven ut i sin roll som ensamanfallare så spelövertaget till trots blev det få avslut med tillräcklig kvalitet för att Älvsjö skulle behöva oroa sig.

Förortsgängen från Stockholms södra förorter har alltså gått i land med konststycket att nolla ÖSK Söder den här säsongen genom sin 3-0 seger på hemmaplan och med en målmässigt knapp 1-0 seger i dag. Surt för Söders damer som på grund av förlusten tappar några platser i den täta mittfältsstriden. Närmast väntar nu ett intressant örebroderby mot Rynninge nästa lördag.

Kul att se Elin Börjesson hoppa in som högerbräddare i andra halvlek. Frågan är om det inte är där någonstans till höger eller till vänster man får ut mest av hennes kvaliteter.

Plus för Monika Perunicic från Bandhagen som jag tyckte höll i matchen på ett bra sätt samt till GPPs gräsmatta som motstått både den senaste regnperioden och Söderherrarnas förmiddagsmatch på ett till synes bra sätt.

ÖSK Söder Dam: Totalt noll poäng mot Älvsjö AIK året 2015
NA: Sur förlust för ÖSK: ”Fick det inte att fungera”

Matchfakta:
ht. Byte Agnes Andersson (ut) Elin Börjesson (in)
79. 0-1 Line Chiara Lizeth Jukkola
81. Byte Emelie Lundqvist (ut) Joline Jakobsson (in)

Laguppställning: Ida Lindell – Sophie Pettersson, Emelie Lundqvist, Lisa Lindahl, Olivia Puhls – Silvia Erkisi (k), Marie Ståhlberg – Agnes Andersson, Sabina Håkansson, Sara Sandberg – Emma Tivemo
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Elin Börjesson (ht), Joline Jakobsson (81), Klara Thorsén, Lova Händel och Anna Meijer

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.