Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Serieavslutning mot Djurgården

ÖSK U16 avslutar i kväll U16-seriens grundserie med en bortamatch mot Djurgårdens IF. Det är serieettan och -tvåan som möts, men man knappast tala om en seriefinal. Däremot är det på sätt och vis en sexpoängsmatch.

Saken är den, att när grundserien är färdigspelad på söndag kommer de fem bäst placerade lagen att mötas i ett slutspel. Poängmässigt börjar man dock inte om från noll, utan lagen får med sig de poäng de spelat ihop i grundserien. För ÖSKs del har man efter 15 matcher 40 poäng och tvåan Djurgården har 28. Detta innebär – vid en vinst i kväll – kommer ÖSK redan att ha skaffat sig ett ointagligt försprång.

Motståndare i slutspelsmatcherna kommer Djurgården, AIK, Brommapojkarna och IFK Norrköping att vara – det är redan klar.

Till kvällens match (Hjorthagens IP kl. 19:30) är följande Matchtrupp uttagen.
Simon Bladh (mv), Harald Detlofsson (mv), Vide Törner, Joseph Spånberg, Murat Kuyumcu, Adam Fredriksson, Samuel Brunnberg, Gustav Pauly, Arvid Brorsson, Edwin Lundqvist, Jonathan Aronsson, Isac Eklöf, Henrik Westher, Jonathan Eriksson, Odilon Sangwa, Albin Zidaric.

Det är rätt stora förändringar i truppen jämfört med de spelare som mötte IK Sirius i går. Saknas gör båda Adam Leijon och Sebastian Ternevid, som gick av i förtid beroende på sjukdom/skada. Åter i truppen är av allt att döma Arvid Brorsson, Henrik Westher, Odilon Sangwa och Albin Zidaric.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.