Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Knapp seger mot Sirius

Vide Törners mål i andra halvlek säkrade tre poäng till ÖSK.

Vide Törners mål i andra halvlek säkrade tre poäng till ÖSK.


ÖSKs yngsta U-lag fick jobba hårt för poängen då de tog emot IK Sirius på Behrn Arena. Två gånger tog de ledningen under den första halvleken och två gånger utjämnade Sirius – inte helt oförtjänt heller. Det enda målet i andra halvlek gjordes sedan av Vide Törner som smart lurade sin försvarare och sedan pricksköt i bortre.

Gästerna från Uppsala kom förmodligen till Örebro med ett visst hopp om att trots allt kunna ta sig till A-slutspelet för de fem bästa lagen. Allt var visserligen inte i deras händer, men en trepoängare mot ÖSK en förutsättning för att de skulle lyckas. ÖSK å sin sida saknade flera av de spelare som normalt tagit plats i årets startelvor.

Det blev en jämn och oviss match med ÖSK som det spelförande laget, men med gäster som inte var blyga av sig och utnyttjade de möjligheter som bjöds. Almin Masic öppnade ÖSKs målfabrikation i den 10:e minuten med ett distinkt skott från vänsterkanten efter att ha blivit frispelad av Isac Eklöf. Ledningen blev dock bara tre minuter lång. Gästerna avslutade ett anfall snett-inåt bakåt med ett rappt skott. En viss förvirring uppstod efter målet, eftersom linjemannen markerade för offside (eller något annat). Efter en domarkonferens vid sidlinjen godkändes dock målet. Förmodligen med rätta – Bernhard Nilsson sade efter matchen att ingen på ÖSKs bänk förstod vad linjemannen flaggade för och på bänkarna brukar man ju ha en säker känsla för begångna oförrätter.

Efter en dryg kvart kunde ÖSK ta ledningen igen. Den alltid rörlige Adam Leijon kunde utnyttja en andraboll efter frispark. Till höger i straffområdet satte han bollen högt vid bortre. Efter 20 minuter tvingades ÖSK till ett oplanerat byte efter det att Sebastian Ternevid fått lov att gå av. Vide Törner kom på i hans ställe. Tio minuter senare borde nog Vide ha tilldömts en straff efter det att han blivit fälld i straffområdet. Det blev ingen straff till ÖSK alltså utan i stället någon minut senare ett andra kvitteringsmål för Sirius. På nytt kunde de utnyttja ett snett-inåt-bakåt spel för att skaffa sig ett bra skottläge. Oavgjort 2-2 i halvtid kändes inte på något sätt orättvist.

Den andra halvlekens enda mål kom efter en dryg timmes spel. Några minuter tidigare hade Sirius kunnat rädda sig kvar i matchen efter en viss oreda framför det egna målet, vilket resulterade i tre skottförsök från hemmaspelare. ÖSKs mål gjordes av en för kvällen offensiv Vide Törner (högerbräddare i den här matchen). Han fick en passning i höjd med straffområdeslinjen, lurade sin motståndare med en skottfint, skaffade sig skottläge till vänster och placerade bollen i fel målvaktshörn – ett klassavslut av en spelare som normalt tar hand om en av ytterbacksplatserna.

Efter ÖSKs tredje ledningsmål svängde initiativet definitivt över till Sirius som pressade hårt under resten av halvleken. ÖSK var tidvis hårt ansatta och fick nöja sig med att rensa bort bollen för att freda straffområdet. Killarna kunde dock hålla undan och därmed säkra lagets fjortonde seger på femton matcher i seriesammanhang.

Många bra insatser av ett hårt arbetande hemmalag. Bloggens utsände fäste sig utöver de vanliga topparna även för Gustav Paulys kloka backspel, Isac Eklöfs jobb både offensivt och defensivt samt Vide Törners offensiva kvaliteter, som jag inte uppmärksammat tidigare.

Lagets hemsida: ÖSK – IK Sirius 3-2

Matchfakta (2*40):
10. 1-0 Almin Masic (Isac Eklöf)
13. 1-1 Gabriel Jansson
17. 2-1 Adam Leijon
38. 2-2 Daniel Baban
54. Varning Almin Masic
63. 3-2 Vide Törner (Almin Masic)

Laguppställning: Harald Detlofsson (mv) – Gustav Pauly, Joseph Spångberg, Murat Kuyumcu, Samuel Brunnberg – Sebastian Ternevid (20), Edwin Lundkvist, Jonathan Aronsson (k), Almin Masic (78) – Adam Leijon (58), Isac Eklöf (ut 31, in ht)
Ersättare: Simon Bladh (mv), Vide Törner (in 22, ut 76, in 78), Adam Fredriksson (76), Jonathan Eriksson (in 31, ut ht, in 58)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.