Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Brommapojkarna

Mötet med Brommapojkarna på hemmaplan gick väl inte som ÖSK hade hoppats på. För andra matchen i rad drabbades laget av målchansutvisning på målvakten. Förra gången mot Syrianska gjorde det inte så mycket – ÖSK var så pass mycket bättre att de kunde vinna den matchen ändå. Den här gången mot betydligt starkare brommapojkar kändes det betydligt mer. Matchavgörande blev det definitivt, fast om sanningen skall fram så var gästerna det lag som dominerade spelmässigt redan innan utvisningen.

Just när hemmalaget efter en halvtimme verkade få lite bättre grepp om skeendena fick Harald Detlofsson se det röda kortet efter vad som i alla fall domaren ansåg ha varit en regelöverträdelse som förhindrade en målchans. Från läktaren såg det nog mer ut som gult än rött. Tråkigt, tyckte Björn Cervin efter matchen, som gärna hade velat spela hela matchen mot BP med 11 man på planen. Det är är nog seriens bästa lag, tyckte han och då blir det väldigt tungt med en man mindre.

Med en man mindre fick ÖSK lov att organisera om styrkorna och verkade faktiskt vara på väg att hålla det oavgjorda och mållösa resultatet fram till halvtidsvilan. Men precis i slutminuten kunde BP ta ledningen på ett mäktigt långskott i ena krysset efter en frisparksvariant. Andra halvlek blev sedan mest av allt en kamp för att hålla siffrorna nere. Gästerna var helt klart intresserade av att bättra på sin målskillnad så mycket som möjligt inför serieavslutningen. Hemmalaget ville komma ifrån det hela med hedern i behåll. Båda lagen lyckades rätt hyfsat med sina målsättningar.

BP fick tre mål till under en 10-minutersperiod i andra halvlek då ÖSK släppte ner garden lite väl mycket. ÖSK å sin sida försvarade sig bra under stora delar av den andra halvleken och kunde till och med skapa en del egna chanser. Bra insatser av framför allt mittbacksparet Ekstrand Hamrén och Viktor Franssila, samt den hårt arbetande mittfältsduon Mikael Loön och Mirza Turan. Carl Ekstrand Hamrén blev utvisad i den sista matchminuten. Lite oklart varför från läktarhåll, men det kan ha varit på grund av ett handgemäng efter en lite väl intensiv närkamp. Båda de stratande ytterbackarna byttes ut under matchen på grund av skadekänningar.

ÖSKs U19-lag har nu avslutat en intensiv vecka med 3 match på 6 dagar – lite väl mycket med facit i hand och det var väl inte idealiskt med den svårast matchen som den sista av de tre.

Matchfakta:
29. Varn. William Gunnarsson
35. Utv. Harald Detlofsson
45. 0-1 Ronny Nilsson
61. 0-2 Nikodemus Granberg
64. Varn. Edwin Ahlnäs
69. 0-3 Ronny Nilsson
70. 0-4 Olliver Rodeblad Lowe
72. Varn. Michel Yanez Hernandez
90. Utv. Carl Ekstrand Hamrén

Laguppställning: Harald Detlofsson (utv. 35) – Edwin Ahlnäs (64), Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Franssila, Andreas Klingström (k, 30) – Michel Yanez Hernandez, Mikael Loön, Mirza Turan, Albin Ödberg (35) – William Gunnarsson (73), Felix Möller (76)
Ersättare: Simon Bladh (mv, 35), Gabriel Fernsten (30), David Holm (64), Solomon Babyesiza (73), Simon Danielsson (76) och Viktor Walldén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.