Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Kampen om mitten

ÖSK Söders Damlag gör i morgon (söndag) sin sista långresa för det här spelåret. Efter besöket på Grimsta IP återstår två hemmamatcher samt den betydligt kortare resan till Grenadjärvallen. Söndagsmotståndarna från BP är nedflyttade från Elitettan och sågs nog av de flesta som en trolig seriesegrare innan serien drog igång. Så blev det dock inte alls. I början av säsongen gick det mesta i baklås för dem och laget låg länge på en av de tre nedflyttningsplatserna.

Så småningom har dock laget fått ordning på spelet och delar i nuläget plats med ÖSK Söder i serietabellen om än med betydligt bättre målskillnad. Inget av lagen har längre så mycket att spela för. Avstånden till tabellstrecken är betryggande resp. frustrerande. Trots de inledande svagheterna i serieinledningen kan man hos BP glädja sig över att ha seriens starkaste försvar. De snittar bara ett insläppt mål per match, vilket är bra i den här serien.

ÖSK Söders damlag har väl svajat en hel del formmässigt det här året. Nu kommer man med segrar i ryggen efter de två senaste matcherna. Det är sådant som stärker – vi får se om det räcker till att dyrka upp BP:s försvarslinjer.

Till matchen har följande spelare kallats: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Agnes Andersson, Klara Thorsén, Lova Händel, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Emma Östlund, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

ÖSK Söder Dam: Sista Stockholmsresan
BP Dam: Inför matchen mot Örebro SK Söder

De flesta matcherna i serien spelades redan idag. Därmed blev det klart att Rynninge IKs sejour i div 1 är över för den här gången. Efter dagens förlust är avståndet till P18 närmast över kvalstrecket ointagligt. I tabelltoppen besegrade tvåan Västerås BK 30 ledande IFK Nyköping i en skyttefest på Ringvallen med 4-3. De två topplagen är nu poänglika, men IFK har en betydligt bättre målskillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.