Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Vinst mot Assyriska

I kväll spelar ÖSKs U19-match på Behrn Arena mot Assyriska FF. Det rör sig om en match som senarelagts på grund av att motståndarna vid det ordinarie matchtillfället hade svårt att få ihop lag.

ÖSKarna är för närvarande inne i ett tufft spelprogram med matcher lördag, tisdag och fredag. Man har inte lagt ut någon spelartrupp än på sin websida, men det troligaste är nog att man söker avlastning genom att ta med spelare från U17. Dessutom måste man väl ta hänsyn till de spelare som kan vara aktuella för DM-matchen mot Vretstorp i morgon.

Motståndarna från Assyriska hittar man i dagsläget på en av seriens två nedflyttningsplatser. Till skillnad mot södertäljekollegorna i Syrianska har AFF fortfarande bra häng på lagen närmast över strecket och kommer vid en eventuell vinst i den här hängmatchen att ta sig över strecket på Älvsjös bekostnad. Allt talar därför för att det här blir en betydligt tuffare uppgift än den senaste matchen mot Syrianska.

Avspark kl. 19:30 och det är Jan Nielsen som skall försöka hålla ordning på grabbarna.


Tillägg: Matchfakta.
19. Utvisning Douglas Bjäresten
32. 1-0 Jonathan Lundberg
34. 2-0 Gabriel Fernsten
35. 3-0 Christer Lipovac
45. 4-0 Christer Lipovac
59. 5-0 David Holm
76. 5-1 Younas Abdel Moulay Messaoudi

De elva som startade: Jonathan Lundberg, Felix Möller, Andreas Klingström, Gabriel Fernsten, Michel Yanez Hernandez, Almin Masic, Christer Lipovac, Mirza Turan (k), Mikael Loön, Douglas Bjäresten (mv) och Viktor Franssila
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Oscar Sandberg, Albin Ödberg, William Gunnarsson och David Holm

Av SvFF:s matchrapport att döma var det en intressant match. Synd att jag inte hade möjlighet att följa den på plats. Med målvakten utvisad redan efter 19 minuter går ÖSK fram till en 5-0 ledning innan de släpper in ett tröstmål på slutet.

Det är rätt förvånande att se Christer Lipovacs namn i den matchtruppen. Karlslund spelade en U21-match mot Carlstad United idag. Det borde väl ha varit naturligare för honom att vara med i den matchen. Jag undrar om något gått snett med hans utlåning. Han har ännu inte spelat för Karlslund.

ÖSK: Femetta trots en man mindre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.