Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger mot Skiljebo

Martin Trinh var tillbaka efter sin skada och dominerade längs högerkanten.

Martin Trinh var tillbaka efter sin skada och dominerade längs högerkanten.

I tredje försöket för året fick ÖSK U17 till slut en seger mot Skiljebo SK från Västerås. Efter en jämn första halvlek tog ÖSK över spelmässigt i den andra. Två mål av Simon Danielsson på vardera sidan halvtidsvilan gjorde att Skiljebo aldrig lyckades koppla något grepp.

Simon, ny från IFK Kumla under sommaren, kom med ett rykte om sig att vara en pålitlig målskytt. Ett rykte som han lever upp till. Speciellt inne i straffområdet är han livsfarlig för motståndarna. Det syntes i dagens match. Vid det första målet gjorde han sig fri för en passning från Hampus Lundgren, som han sedan mer eller mindre kunde bredsida in. Vid det andra var det Martin Trinh som slog den målgivande passningen. I ett rätt trängt läge placerade Simon bollen högt vid närmsta krysset. Matchens sista mål gjordes av Hampus Lundgren som fick en bra träff på en boll ca. 25 meter från mål. Skiljebos målvakt såg rätt förvånad ut för han trodde väl inte att någon skulle skjuta från det läget.

En bra insats av laget som höll tätt bakåt och när Simon Danielsson väl satt sin prägel på matchen aldrig såg ut att vara i fara. Harald Detlofsson hade väl inte så mycket att göra, men de få gånger det hettade till framför ÖSKs mål var han på plats och kunde avvärja. Ett plus även för hans snabba och precisa igångsättningar av spelet. Backlinjen var stabil och svårforcerad. En till synes väldigt spelsugen Martin Trinh, som var tillbaka efter en del fotproblem, dominerade högerkanten och Arvid Brorsson hade inga problem att ersätta Viktor Franssila (som spelade med U19) i mittförsvaret bredvid den alltid lika resolute Alex Hahne. På mittfältet märktes hårt jobbande Oliver Kåhed mest. Lite oprecis ibland i passningsspelet, men han har helt klart höjt sig ordentligt sedan han kom till ÖSK förra hösten. Simon Danielsson gjorde inte bara två straffområdesmål utan jobbade hårt över stora ytor matchen igenom.

Rickard Torstensson var nöjd med sitt lag. En stabil insats, tyckte han, även om vi inte riktigt kom upp till vår bästa nivå. I våras hade vi kunnat förlora en sådan här match – idag vann vi till slut rättvist. Nu har vi, konstaterade han, inte förlorat på 11 matcher (senaste förlusten var mot IFK Norrköping på bortaplan den 23 maj). Av sina spelare ville han framför allt framhålla Martin Trinh och Arvid Brorsson.

Som vanligt stabilt och grepsäkert av HArald Detlofsson även om han inte alltid hade så mycket att göra.

Som vanligt stabilt och greppsäkert av Harald Detlofsson, även om han inte alltid hade så mycket att göra.

Matchfakta:
39. 1-0 Simon Danielsson (Hampus Lundgren)
57. 2-0 Simon Danielsson (Martin Trinh)
75. 3-0 Hampus Lundgren

Laguppställning: Harald Detlofsson – Martin Trinh, Alex Hahne (k, 73), Arvid Brorsson, Oscar Sandberg – Viktor Walldén, Oliver Kåhed, Jonathan Aronsson, Hampus Lundgren (79) – Simon Danielsson (83), Ebrima Jaiteh (ht)
Ersättare: Albin Zidaric (ht), Joseph Spångberg (73), Lukas Hjort (79), Isac Eklöf (83)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.