Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Sjätte gången gillt

Målgörarna mot Enskede. (Fotomontage: ÖSK Söder Dam)

Målgörarna mot Enskede. (Fotomontage: ÖSK Söder Dam)

Först i sitt sjätte försök lyckades ÖSK Söders damlag besegra Enskede IK. Men då gjorde de det med besked. När Bloggens utsände anlände just som andra halvlek hade startat (pga. U17:s match mot Skiljebo) stod det fortfarande 1-1. Emma Tivemo var den första halvlekens målskytt efter det att Enskede faktiskt tagit ledningen.

Tur att jag kom så pass tidigt för i inledningen av den andra halvleken rasade målen in i snabb takt. Från den 49:e till den 53:e minuten gjorde ÖSK Söder 3 mål och sedan var det ju aldrig någon fråga om hur matchen skulle sluta. I och med segern säkrade ÖSK Söder slutgiltigt fortsatt spel i div 1 även nästa år.

Matchvinnare för Söder den här dagen var Emma Tivemo med sina två mål och två målgivande passningar. Söders tredje som gjordes av mittbacken Lisa Lindahl var om inte årets mål så utan tvekan årets anfall. Efter en hörna för Enskede går Söder till ett snabbt motanfall. Emma får en passning vid mittlinjen. Hon tar emot och vänder upp i samma rörelse, ser Lisa komma i full fart till höger. Emmas passning slås med utsökt precision, rätt i både vinkel och hårdhet, så att Lisa kan få bollen med sig bollen i steget. Lisa ser att Enskedes målvakt kommit rätt långt ut och avslutar med en skottlobb från ca. 35 meter över målvakten och in i mål. Snyggt var bara förnamnet på det anfallet.

Emma Tivemo: Matchvinanre för ÖSK Söder Dam med två mål och två målgivande passningar.

Emma Tivemo: Matchvinnare för ÖSK Söder Dam med två mål och två målgivande passningar.

Övriga mål:
Det första gjorde Emma efter en kvart, men då satt jag på Behrn Arena.
Det andra gjorde Sara Sandberg efter en hörna. Någon som mycket väl kan ha varit Lisa Lindahl fick huvudet på bollen, som hamnade framför fötterna på Sara Sandberg som smackade upp den högt och skoningslöst.
Det fjärde gjordes av Sabina Håkansson som ren vid bortre kunde avsluta Emmas osjälviska passning på bästa sätt.
Det femte gjordes av Emma och det har jag på något sätt förträngt. Ett hårt skott från typ straffområdesgränsen har jag för mig. Emma hade dessutom dessförinnan ett riktigt hårt skott i ribban.

Dessutom noteras, att 15-åriga Agnes Andersson startade i en lite tillbakadragen anfallsroll och sedan spelade hela matchen. Aktiv matchen igenom och mot slutet dessutom ytterst nära att göra mål vid några tillfällen.

ÖSK Söder Dam: När vi väl vinner över Enskede IK…
NA: ÖSK skrev historia: ”Var på tiden”

Matchfakta:
08. 0-1 Anna Maria Lechner
15. 1-1 Emma Tivemo
49. 2-1 Sara Sandberg
52. 3-1 Lisa Lindahl (Emma Tivemo)
53. 4-1 Sabina Håkansson (Emma Tivemo)
55. Sophie Pettersson (ut) Marie Ståhlberg (in)
65. Silvia Erkisi (ut) Lova Händel (in)
80. Sara Sandberg (ut)
81. Anna Meijer (in)
84. 5-1 Emma Tivemo

De 11 som startade: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Agnes Andersson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k, 65), Sara Sandberg (80), Sabina Håkansson, Sophie Pettersson (55), Emma Tivemo och Emelie Lundqvist
Ersättare: Emma Östlund, Lova Händel (65), Emy Karlberg Traav, Marie Ståhlberg (55) och Anna Meijer (81)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.