Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Bogey Team

Söder Dam - Enskede
Efter det under som i söndags iscensattes på Boovallens IP blir det den här veckan dags att försöka sig på en repris på GrönPepparParkens för årstiden välvattnade hemmagräs.

Om det finns något lag som förtjänar epitetet Bogey Team, när ÖSK Söders damlag står på den ena sidan så är det nog Enskede IK som står på den andra. Det här är laget som Söders damer aldrig har besegrat. Tre gånger har de inbördes mötena slutat oavgjort och två gånger har Enskede tagit hand om alla tre poängen. I morgon (lördag) är det dags för ett nytt försök att göra sig kvitt denna trista resultatserie.

Uppgiften att uppnå detta mål har tilldelats följande Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Agnes Andersson, Emma Östlund, Lova Händel, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Emy Karlberg Traav, Sophie Pettersson, Marie Ståhlberg, Anna Meijer, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Förra veckan bestod truppen endast av 12 spelare. Den här veckan är man 25 % fler och det blir alltså nästan fullt på avbytarbänken.

Lördagsmotståndarna från Enskede har inte haft någon speciellt bra säsong så här långt. Ja, man skulle nog hellre säga att den har varit riktigt dålig med Enskedemått mätt. Med fem poäng och en betydligt sämre målskillnad än P18 IK som har placeringen närmast ovanför det nedre strecket, så kommer det att krävas vinst för dem i nästintill varje match för att de skall klara sig kvar. Speciellt som P18 med hjälp av in- och utländska sommarförvärv ser betydligt starkare ut än under våren. Det här är helt enkelt en match som Enskede måste vinna för att alls kunna vara med i kampen om en plats på den rätta sidan av nedflyttningsstrecket.

ÖSK Söder har väl – om man skall vara helt ärlig – inte så mycket mer att spela för vid det här laget. Mer än då att ta den första segern av Enskede. Gör man det har man dessutom i alla fall för tillfället placerat sig på rätt sida om höstens målsättning, som är att ta en av de fem första platserna i serietabellen. I Nacka lossnade det plötsligt för målgörarna i laget. Sara Sandberg, Emma Tivemo och Sabina Håkansson tog alla plats i målprotokollet – tillsammans med div 1-debutanten Lova Händel. Vi hoppas och tror att målformen är välbevarad inför lördagsmatchen.
Matchen spelas på GPP IP med avspark kl. 14:00. Dömer matchen gör Christer Lundsten.

ÖSK Söder Dam: Nu är det väl ändå…

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.