Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bortagräs och hemmaplast

En blick på det kvarvarande spelschemat visar, att av de 8 matcher som ÖSK har kvar att spela i Allsvenskan den här säsongen så avgörs sju på konstgräs och en på naturgräs (Helsingborg på bortaplan). Något som möjligen skulle kunna tala till ÖSKs fördel i bottenstriden, eftersom det framför allt är resultaten på bortagräs som tynger ÖSKs resultat i år.

Om vi börjar med hemmaplasten så kan man se, att ÖSK spelat 11 matcher, tagit 13 poäng med den sammanlagda målskillnaden 11-14. På bortaplast har laget än så länge bara spelat fyra matcher, två av dessa har slutat oavgjort och två med förlust – målskillnaden är 3-6. Bortagräset slutligen har varit det verkliga skräckunderlaget. Åtta matcher har spelats på gräs, två oavgjorda resultat har dessa matcher givit (MFF och HBK), övriga har slutat med förlust. Målskillnaden på bortagräs är hemska 4-20. Mål gjorde ÖSK bara i de oavgjorda matcherna som båda slutade 2-2.

Det sammantagna plastresultatet är 15 spelade matcher, 15 erövrade poäng och målskillnaden 14-20. Ett poängsnitt som om det kunde uppnås för säsongen i sin helhet faktiskt borde kunna räcka till ett förnyat kontrakt. Det är inte alltid 30 poäng räcker, men väldigt ofta har det gjort det.

Vill man vara optimistisk (och det vill man ju) skulle man alltså kunna konstatera, att underlaget gynnar ÖSK i den allsvenska slutspurten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.