Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Starkt ÖSK möter GIF Sundsvall

I eftermiddagens U21-match mot GIF Sundsvall ställer ÖSK upp med ett för den här serien ovanligt starkt lag. Eftersom vi nu är inne i ett landslagsuppehåll finns det väl ingen anledning för ÖSK att hålla tillbaka några spelare.

På sin websida aviserar ÖSK följande Laguppställning: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Eidur Sigurbjörnsson, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Ring – Marcus Pode, Ayanda Nkili, Daniel Nordmark, Michel Yanez Hernandez (U19) – Astrit Ajdarević, Jonathan Lundberg
Ersättare: Douglas Bjäresten (U17, mv), Mirza Turan (U19), Mikael Loön (U19), Andreas Klingström (U19), Simon Danielsson (U17), Junior Bangura (klubblös)

Bloggen noterar, att Ayanda Nkili tydligen är spelklar igen efter sina ljumskproblem. Anfallskombinationen ser intressant ut, men är samtidigt problematisk eftersom båda spelaren nog gör sig bäst i utrymmet mellan mittfält och anfallsspets. En roll som väl även den Marcus Pode passar bäst i. Inte helt klart vem som skall ta spetsrollen av de två. För närvarande verkar det vara Michel Yanez Hernandez som ligger närmast A-truppen av ÖSKs ungdomar. Han fanns ju även med i startelvan i DM-matchen mot IFK Örebro.

Vi får väl hoppas att GIF Sundsvall inte gör som ÖSK brukar göra till bortamatcherna i U21-serien. Alltså sänder ett renodlat juniorlag för att möta ÖSKs seniorer. Nu har jag för mig att Sundsvall brukar skicka rätt starka trupper till de här matcherna och även för dem gäller nog, att det finnas a-truppsspelarna de kan behöva komma ut på vädring.

I Sundsvalls Tidning kan man läsa, att Giffarna kommer med två engelska provspelare till matchen: Engelsmännen som GIF följer

Matchen spelas redan kl. 14:00 eftersom KIF Örebro har en match mot Hammarby i kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.