Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Många mål i ojämn match

En dominerande insats av Astrit Ajdarevic då ÖSK mötte GIF Sundsvall i U21-serien.

En dominerande insats av Astrit Ajdarevic då ÖSK mötte GIF Sundsvall i U21-serien.

ÖSK hade inga problem att besegra GIF Sundsvall i dagens U21-match på Behrn Arena. Något annat var väl inte heller att förvänta. De två spelartrupperna var som tyvärr alltför ofta är fallet i den här serien inte speciellt väl matchade. ÖSK kom till spel med ett lag som man nästan hade kunnat skicka ut på ett allsvenskt uppdrag. Sundsvall kom med ett lag bestående av yngre spelare (U19 och lärlingar) samt Johan Eklund, som inte spelat speciellt många minuter nu på slutet.

Efter några inledande minuter då Sundsvall mer eller mindre parkerade på ÖSKs planhalva jämnade spelet ut sig. Efter en kvart tar ÖSK ordentligt tag om matchen och radade upp ett antal mer eller mindre klara målchanser. Det dröjer dock ända tills den 35 minuten innan ÖSK får in sitt ledningsmål. Astrit Ajdarevics djupledspassning når fram till Marcus Pode som kan avgöra fri med Sundsvalls målvakt. Tre minuter senare gör Astrit själv 2-0 efter en dribblingsraid i Sundsvalls straffområde. Det såg aldrig ut som om han hade fullständig kontroll över bollen, men han fick med sig den på något sätt och någon meter från mållinjen kunde han rulla in den mål.

Inför andra halvlek byter ÖSK ut första halvlekens två dominerande spelare – Ayanda Nkili som gjorde sin första match efter hans ljumskproblem, samt Astrit Ajdarevic som tydligen (enligt NA) hade någon slags känning i ryggen. ÖSK skapade inte alls lika många klara målchanser i den andra halvleken. Det var mycket hit-och-dit fotboll från båda lagens sida.

Efter en timme kan dock Daniel Nordmark öka på till 3-0 på sin egen retur efter att han fått en fin passning från den som vanligt väldigt aktive Michel Yanez. Under matchens sista fem minuter kan sedan Jonathan Lundberg öka på ÖSKs ledning två gånger om efter snyggt fotarbete i Sundsvalls straffområde. Typiska Jonis-mål det där. Dessutom är han en ribba från att nå fram till hat-trick gränsen, när hans nick tar i densamma. En bra matchavslutning av Jonis haft det lite trögt för under stora delar av matchen.

ÖSKs stora stjärna i matchen var utan tvekan Astrit Ajdarevic med ett utsökt passningsspel både kort och långt. Ayanda dominerade som vanligt i de här sammanhangen i en dammsugarroll på mittfältet. Det centrala försvaret mittbackarna och Oscar Jansson i målet hade en lugn dag och av ytterbackarna märktes mest Patrik Haginge, som gick fram längs kanten så ofta tillfälle bjöds. Kvaliteten på hans inlägg var det dock som vanligt lite si och så med. De bli ofta för långa även om det var på just ett sådant som Sebastian Ring kunde nickpassa fram till ett av Jonis mål.

Bra insatser även av ungdomarna Michel Yanez och Mikael Loön, även om Axel Kjäll inte riktigt ville hålla med om det. Numera förvänar sig Axel att de skall hålla den nivån på sitt spel. Det kan väl noteras att både Michel och Mikael var avstängda i söndagsmatchen och därför säkert hade en hel del spring lagrat i benen.

Axel Kjäll var nöjd efter matchen och tyckte att hans lag hade gjort var han hade förväntat sig både offensivt och defensivt. Han ville väl egenligen inte lyfta fram nåra individuella prestationer utan tyckte att samtliga spelare presterade vad man kan förvänta sig av dem. Och det är klart – mot den här typen av motstånd skall alla vara bra.

ÖSK: Jonis tvåmålsskytt när ÖSK vann med 5-0
GIF Sundsvall: Förlust för GIF Sundsvall U21
NA: Astrits succé: Drömmål och assist
Matchfakta:
35. 1-0 Marcus Pode (Astrit Ajdarevic)
38. 2-0 Astrit Ajdarevic (dribblngsraid)
63. 3-0 Daniel Nordmark (Michel Yanez)
85. 4-0 Jonathan Lundberg (Mikael Loön)
89. 5-0 Jonathan Lundberg (Sebastian Ring)

Laguppställning: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Eidur Sigurbjörnsson, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring – Marcus Pode, Ayanda Nkili (ht), Daniel Nordmark, Michel Yanez Hernandez – Astrit Ajdarević (ht), Jonathan Lundberg
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Micke Loön (ht), Mirza Turan, Junior Bangura (45), Andreas Klingström och Simon Danielsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.