Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Seger och serieseger

U16 seriesegrare
ÖSKs U16-lag gjorde vad som behövdes i gårdagens hemmamatch mot Hammarby. Efter en lite trevande matchinledning tog ÖSKarna över allt mer av spelet även om den första halvleken avslutades mållös. Gästerna skapade i princip ingenting och ÖSK inte så värst mycket mer. Efter Adam Leijons språngnickade ledningsmål i början av den andra halvleken tappade Hammarby det lilla grepp man haft om matchen. Adam assisterade någon minut senare Odilon Sangwa till ÖSKs andra mål. Adam gjorde sedan 3-0 på en målvaktsretur efter skott av Sebastian Ternevid. På egen hand fixade han sedan 4-0 med ett väl avvägt skott/lobb över en målvakt som hamnat på mellanhand i ingenmansland. Snyggt och med bra precision.

Med 10 minuter kvar att spela gjorde Hammarby till slut ett mål efter en utmärkt soloprestation av Lamin Sheriff, som sprang igenom ÖSK-försvaret och gjorde mål på sin egen målvaktsretur. Eller om det var Kevin Jarrett som sprang och Sheriff som bara gjorde målet. Någon fara för ÖSKs ledning var det inte (på något sätt), även om det var en fin individuell prestation.

Så när som på Adam Leijons hat-trick var det en match med normala insatser från ÖSKarnas sida. Inte för att de var dåliga eller ens medelmåttiga för det här är ett bra lag – speciellt som lag betraktat. Men det var väl ingen vars prestation etsade sig fast i minnet. Det är ju sådana här matcher ett bra lag skall kunna vinna – utan att direkt behöva förta sig. Även om man i matchinledningen nog tog det lite för lugnt.

Lagets hemsida: Hattrick på Behrn Arena

Adam Leijon - tremålsskytt mot Hammarby.

Adam Leijon – tremålsskytt mot Hammarby och nu även skytteligaledare.

Matchfakta (2*40 min).
47. 1-0 Adam Leijon (Isac Eklöf)
50. 2-0 Odilon Sangwa (Adam Leijon)
55. 3-0 Adam Leijon (på målvaktsretur efter skott av Sebastian Ternevid)
58. 4-0 Adam Leijon
70. 4-1 Lamin Sheriff

Laguppställning: Harald Detlofsson – Vide Törner (66), Edwin Lundkvist (66), Murat Kuyumcu (HT), Gustav Pauly (75) – Isac Eklöf (77), Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k), Almin Masic (48) – Henrik Westher, Adam Leijon (ut 35, in HT, ut 74, in 77)
Ersättare: Simon Bladh (mv), Viktor Svensson (66), Odilon Sangwa (HT), Adam Fredriksson (75), Sebastian Ternevid (48), Samuel Brunnberg (66) och Jonathan Eriksson (in 35, ut HT, in 74)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.