Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: B-slutspel mot Gefle

Douglas Bjäresten

Douglas Bjäresten är återställd och spelklar.

U21-serierna startar i kväll om med deltagarna uppdelade i en bättre och en sämre grupp. För ÖSK innebär detta dubbelmöten mot Gefle IF, GIF Sundsvall och Åtvidabergs FF.

För ÖSKs del inleds slutspelet med en bortamatch mot Gefle. ÖSKs tränare verkar ha valt att behålla samtliga spelare som kan tänkas förekomma i A-lagssammanhang kvar i Örebro. Förmodligen för att förädla föreberedelsearbetet inför lördagsmatchen mot BK Häcken.

En U21-match innebär i princip två förlorade träningsdagar (matchdag plus återhämtningsdag) och med ÖSKs tunna A-trupp är detta inte något man kan kosta på sig eftersom man då tappar kvaliteten i A-lagsträningarna. Det blir alltså en mycket ung trupp som reser till Gefle med spelare från U17- och U19-trupperna.

De uttagna är.
Från U19: Edwin Ahlnäs, Solomon Babyesiza, William Gunnarsson, Andreas Klingström, Fayia Kobba Jr och Mikael Loön
Från U17: Douglas Bjäresten (mv), Gabriel Fernsten, Adem Greku, Alex Hahne, Lukas Hjort, Ebrima Jaiteh, Oliver Kåhed, Hampus Lundgren och Oscar Sandberg
Klubblös: Junior Bangura

Beträffande Fayia Kobba Jr (-96) så tillhör han ÖSK under hösten och han kan representera ÖSK både i U19- och U21-matcher. Hans namne Bangura är för närvarande klubblös och tränar med ÖSKs äldre U-trupp. Eftersom han är född 1995 är han inte aktuell för U19-laget.


Tillägg: Gefle kommer att spela med ett betydligt äldre och mer rutinerat lag. Det här är väl ett av problemen med U21-serien. Det är inte alltid lagen matchar varandra så bra. Risken är att Gefle efter den här matchen kommer att tycka att motstånder var för svagt och ÖSKarna att Gefle var för bra för att det skulle bli en jämn match. Utvecklande lär det hur som helst bli för det unga ÖSK-laget.

Gefle IF:s startelva: Oskar Larsson (A) – Mark Da Silva Lindström (A -96), Ilir Berisha (A), Anders Wikström (A), Jacob Ericsson (A) – Christoffer Aspgren (A), Samuel Gussman (U19), Adrian Bjelkendal Haaranen (U19), Tshutshu Tshakasua (A -97) – Jacob Hjelte (A -96), Dardan Mustafa (A).
Ersättare: Ignatius Adukor (U19), Martin Sundquist Boox (U19), Rasmus Eriksson (U19).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.