Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Vinst mot Norrköping

Harald Detlofssons målvaktsspel höll ÖSK kvar i matchen under den hårda norrköpingspressen.

Harald Detlofssons målvaktsspel höll ÖSK kvar i matchen under den hårda norrköpingspressen.

Det blev ÖSK som drog det längsta strået i en svängig och spännande match mot Norrköping på Behrn Arena. Mot sig hade man seriens klart målfarligaste lag och innan det ens gått 2 minuter hade gästerna tagit ledningen med 1-0. Ett nickmål vid bortre på ett inspel från högerkanten. ”Hade det här hänt i början av säsongen hade vi vikt ner oss”, kommenterade Rickard Torstensson efter matchen.

Men inte nu – snarare tvärtom. Med två snabba mål av först Marcus Karlsson och sedan Simon Danielsson vände ÖSK resultatet innan ens tio minuter gått och satte på så sätt ÖSK i förarsätet. Resten av den första halvleken präglades sedan av Norrköpings jakt på en kvittering. De fyllde på med mycket folk och spelade smart när de närmade sig ÖSKs straffområde. Ett mål lyckades de få in efter en dubbelchans där Harald Detlofsson räddning på ett hårt skott hamnade hos en motståndare. Flera gånger var det sedan ytterst nära en bortaledning. Blockerande ÖSKare, en ribba och några fina målvaktsräddningar höll dock resultatet – om än inte spelet – jämnt fram till halvtidsvilan.

Oscar Sandberg låg bakom ÖSKs två sista mål i matchen.

Oscar Sandberg passade fram till ÖSKs två sista mål i matchen.

ÖSK får sedan en riktigt bra start på den andra halvleken. Den har knappt kommit igång förrän Alex Hahne rakar in någon slags hörnretur vid första. Knappt 10 minuter senare gör Marcus Karlsson sitt andra mål för dagen ur en rätt snäv vinkel. Passningsläggare var Oscar Sandberg efter en framstöt längs vänsterkanten. Den andra halvleken blev visserligen jämnare än den första, men Norrköping fortsatte att skapa chanser. Harald Detlofsson stod för flera kvalificerade räddningar på mållinjen och mot ensamkommande anfallare. Med fem minuter kvar kunde ÖSK inte stå emot längre. Ett snett-inåt-bakåt-upplägg resulterade och Norrköping försökte sedan lägga in en växel till. Kanske skulle de inte ha växlat upp riktigt så mycket, eftersom det öppnade för ett snabbt motanfall från ÖSKs sida. Oscar Sandberg förde upp bollen och frispelade i rätt ögonblick Simon Danielsson. Simon kom ensam mot mål och avslutade lugnt och säkert i mål via den bortre stolpen. Vibbar av Thiery Henry på avslutningen.

Simon Danielsson gjorde två viktiga mål då matchen stod och vägde.

Simon Danielsson gjorde två viktiga mål då matchen stod och vägde.

En mycket stark insats mot en anfallsstark motståndare. Lyckligtvis höll Norrköpings försvar inte samma höga klass som de offensiva spelarna och ÖSK kunde med skicklighet och en del tur få de mål som behövdes. Hos ÖSK var det många plusvarianter på plan idag – det brukar ju vara så när man kämpar sig till en seger mot en stark motståndare. ”Oscar var ju bra som fan”, tyckte Rickard efter matchen. Det är bara att hålla med. Från att ha varit en stabil försvarsspelare, men inte så mycket mer när säsongen började är han nu nästan omöjlig att passera. Dessutom stöter han fram längs kanten betydligt oftare. Att han låg bakom båda de sista två målen var ingen tillfällighet. Simon Danielsson, som kommit över från Kumla under sommaren, ser väldigt bekväm ut och har snabbt anpassat sig till laget. Dessutom gör han ju minst ett mål i varje match, vilket inte är så dumt. Arvid Brorsson som igår spelade hela matchen som mittfältare med U16 byttes in lite tidigare än planerat och gjorde det sedan väldigt bra som mittback i den andra halvleken.

Harald Detlofsson, stod, som väl redan framgått, för en väldigt bra insats med flera kvalificerade räddningar. Han har matchats mycket hårt de senaste veckorna, eftersom övriga målvakter varit sjuka eller skadade. Nu verkar dock de problemen vara på väg att bli överståndna. Simon Bladh stod i U16-målet igår och på bänken idag satt en tillfrisknad Douglas Bjäresten. Skadade eller rehabbande än fortfarande Kalle Westdahl och Gustav Franck.

IFK Norrköping: Förlust för U17

Matchfakta:
02. 0-1 Adin Bukva
07. 1-1 Marcus Karlsson
09. 2-1 Simon Danielsson
21. 2-2 Adin Bukva
44. Byte: Viktor Walldén ut, Arvid Brorsson in
HT. Byte: Joseph Spångberg ut, Ebrima Jaiteh in
47. 3-2 Alex Hahne (hörna Olive Kåhed)
54. 4-2 Marcus Karlsson (Oscar Sandberg)
58. Varning Alex Hahne
65. Varning Simon Danielsson
67. Varning Kevin Johansson
69. Byte Kevin Johansson ut, Jonathan Aronsson in
74. Byte Marcus Karlsson ut, Adem Greku in
82. Byte Gabriel Fernsten ut, Lukas Hjort in
86. 4-3 Felix Bengtsson
87. 5-3 Simon Danielsson (Oscar Sandberg)

Laguppställning: Harald Detlofsson – Gabriel Fernsten (k), Alex Hahne, Joseph Spångberg, Oscar Sandberg – Viktor Walldén, Kevin Johansson, Oliver Kåhed, Hampus Lundgren – Simon Danielsson, Marcus Karlsson
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Arvid Brorsson, Ebrima Jaiteh, Adem Greku, Jonathan Aronsson och Lukas Hjort

Anm. Marcus Karlsson neddragen som högerbräddare mot slutet av första halvlek. En position han behöll i den andra då Enrima Jaiteh blev inbytt som anfallare. Arvid Brorsson spelade mittback under den andra halvleken.

1 kommentar – kommentera

Hotler

Lägg ut fler bilder från matchen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.