Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Sviten är bruten

Lisa Lindahl sökrar upp framför BK 30:s farliga Cassandra Korhonen.

Lisa Lindahl säkrar upp framför BK 30:s farliga Cassandra Korhonen.

Förlust på Grönpepparparkens IP – för säkerhets skull två gånger om på en vecka. Först mot Mallbackens IF i Svenska Cupen. Den kunde man ta – det var ju trots allt ett allsvenskt lag som stod för motståndet och söderdamernas spel var väl ändå bitvis rätt så bra. I alla fall på den egna planhalvan (hur underligt det än kan låta). Men mot Västerås BK 30 bröts sviten på riktigt. Nu finns det en etta i kolumnen för förluster på riktiga hemmaplan.

Sett till hur matchen utvecklade sig så kan man väl inte säga annat än att det var rättvist. Gurklaget hade turen med sig/var skickliga nog att göra psykologiskt viktiga mål i inledningen till båda halvlekarna. Det första efter bara tre minuter var antingen ett väldigt väl avvägt skott eller ett misslyckat inlägg. Vilket som – skottet seglade in över Ida Lindell i Söders mål som inte kunde göra så mycket åt saken. När Söder kom ut till andra halvlek med ett 2-0 underläge och faktiskt såg ut att börja få grepp om matchen genom bättre press och med fler spelare högre upp i banan gjorde BK30 sitt tredje mål. Det är sådant som kan knäcka de bästa. Nicole Modins kanonskott till 4-0 i den 53:e minuten satte sedan den sista spiken i kistan om nu någon sådan behövdes.

Emma Tivemoo gör sig smal för att Elin Börjessons passning skall nå fram till Anna Meier.

Emma Tivemo gör sig smal för att Elin Börjessons passning skall nå fram till Anna Meier.

Efter att ha hamnat i ett ointagligt underläge spelade sedan ÖSK Söder sin bästa fotboll för dagen. Inte alls orättvist nickade Emma Tivemo in ett tröstmål på hörna. Och säkrade därmed fortlevnaden för ytterligare en svit. Nämligen att på GPP IP gör söderdamerna alltid mål – i sina seriematcher. Men till mycket mer än så räckte inte lördagens insats.

ÖSK Söders stora problem för tillfället är – även om man släppt 10 mål på en trematchersvecka – att anfallsspelet inte fungerar. Ingen skugga skall falla över Emma Tivemos och Sabina Håkanssons insatser. De jobbar och sliter matchen igenom. Men de är för ensamma i den offensiva avdelningen. Mittfält och ytterbackar måste kunna fylla på på ett bättre sätt för att anfallen skall bli längre och målchanserna fler. Igår handlade anfallen alltför ofta om lycka-till-bollar fram mot de två isolerade anfallarna som hade det väldigt svårt mot ett väldisciplinerat västeråsförsvar.

Bloggen noterar även att IFK Nyköping vann en av årets alla seriefinaler – den här gången mot Älvsjö AIK – med hela 5-0. Vägen mot kvalet till Elitettan ligger nu (nästan) öppen för Honkens lag, som har tagit en fempoängsledning före Västerås BK30, vilka tack vare segern mot ÖSK Söder nu ligger tvåa.

Talangfulla Emma Östlund fick några minuter på slutet.

Talangfulla Emma Östlund fick några minuter på slutet.

ÖSK Söder Dam: Vårt hem har varit vår borg!
Västerås BK30: Seger Mot Örebro SK Söder med 4-1 (matchen minut för minut)
NA: ÖSK föll blytungt: ”Måste sätta lägena”
VLT: USA-förvärvet stark i BK30-segern

Matchfakta:
04. 0-1 Ellinore Norin
22. 0-2 Nicole Modin
49. 0-3 Cassandra Korhonen
53. 0-4 Nicole Modin
58. 1-4 Emma Tivemo (hörna, Anna Meier)

Laguppställning: Ida Lindell – Hannah Uhlan, Emelie Lundqvist (k), Lisa Lindahl, Elin Börjesson – Anna Meijer (62), Marie Ståhlberg, Klara Thorsén (ht), Olivia Puhls (82) – Emma Tivemo, Sabina Håkansson
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Joline Jakobsson (ht), Agnes Andersson (62), Emma Östlund (82), Linnéa Wetterberg och Amanda Nordenby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.