Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Halv revansch mot Hammarby

Inför matchen skrev jag, att det var tredje gången gillt för ÖSK efter två förluster tidigare under det här året. Inte helt rätt, eftersom även en U21-match, som låg lite risigt till tidsmässigt, avgjordes mellan U19-trupperna. En match som Hammarby som vanligt vann.

I går så tog det slut på deras segersvit. Fast vinst blev det inte för ÖSK utan ”bara” oavgjort. Men eftersom det var ÖSK som gjorde matchens andra och sista mål kändes det rätt bra ändå. Speciellt som det var David Holm, som i sitt blott andra inhopp efter en lång skadeperiod kunde ge ÖSK en poäng (och samtidigt ta två från Hammarby). Ett mål som nog sved mest för gästerna som nog fortfarande närde förhoppningar om att placera sig som ett av de två lag som går vidare till slutspelet. Det var Jonathan Lundberg som på ett karaktäristiskt sätt dribblade sig fram längs kortlinjen innan han slog bollen mot första, där David var först på bollen. Kul!

Annars märktes det nog att David inte spelat fotboll på ett bra tag. Han blev snabbt trött och gick nog mest av allt på vilja under matchens slutminuter. Högerbräddare med defensiva uppgifter är väl heller inte hans allra bästa position.

Det var ÖSK som började matchen bäst och som skapade en dubbelchans redan efter några minuters spel. Hammarby drog sig gärna tillbaka och väntade på möjligheten att gå till snabba motanfall. Något som redan i den 11:e minuten gav dem ledningen efter ett mönsteranfall som avslutades med ett skott i närheten av ena krysset. Den här matchbilden höll i sig under hela den första halvleken. ÖSK var det spelförande laget om än lite omständliga. Hammarby anföll blixtsnabbt vid bolltapp och tvingade Harald Detlofsson till några fina räddningar. Dessutom var inte heller Hammarbys precision i avslutslägena alltid den allra bästa. ÖSK var nog ändå det lag som var mest nöjda med halvtidsresultatet – det kunde ha blivit fler mål för Hammarby.

I andra halvlek visade det sig att ÖSK lärt sin läxa. Med ett annorlunda balanserat lag försvann de öppna ytorna på mittfältet som Hammarby utnyttjat så effektivt i första halvlek. ÖSK kom dessutom till bättre avslutslägen. Hammarby var dock inte ofarliga i andra. Bland annat fick Viktor Franssila agera räddande ängel efter det att Harald i ÖSK-målet blivit överspelad. Davids kvitteringsmål kändes dock helt rättvist efter en betydligt bättre andra halvlek av hemmalaget.

Björn Cervin var efter matchen mycket nöjd med sitt lags insats. Det var en tempostark match även om det blev lite väl mycket Hawaii emellanåt.Inställningen var bra och vi krigade något enormt matchen igenom, tyckte Björn. Harald Detlofsson, som väl gjorde sin femte match på sju dagar, såg fortfarande oförskämt fräsch ut i målet. Lugn och säker både med händer och fötter. Carl Ekstrand Hamrén börjar väl egentligen bli överkvalificerad för de här matcherna. I den här matchen matchades hans insats (nästan) av Viktor Franssila, som Björn tyckte gjorde sin bästa insats hittills på U19-nivån. Mikael Loön och Mirza Turan jobbade som vanligt kopiöst på mittfältet, tidvis frånsprungna i första halvlek men med ”full” kontroll i den andra. Jonathan Lundberg svår att hantera för Hammarbys backlinje som han sysselsatte matchen igenom. Det var inte alltid som hans dragningar och vickningar gick hem, men hans närvaro krävde konstant uppmärksamhet av motståndarförsvaret. Bra var även, på sitt lite lågmälda sätt, Andreas Klingström som helt välförtjänt bar kaptensbindeln i den här matchen.

Matchfakta:
11. 0-1 Leo Bengtsson
75. 1-1 David Holm

Laguppställning: Harald Detlofsson – Edwin Ahlnäs (71), Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Franssila, Andreas Klingström (k) – Felix Möller, Mirza Turan, Mikael Loön, Michel Yanez Hernandez – Jonathan Lundberg, William Gunnarsson (68)
Ersättare: Fayia Kobba Jr (68), David Holm (71), Alex Hahne, Kevin Johansson och Marcus Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.