Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Så lottas Svenska Cupens gruppspel

Göteborgs-Posten skriver idag om hur gruppindelningen för Svenska Cupen kommer att gå till. Detta är inte något som kommer att ske under de närmaste veckorna utan först då Allsvenskan är färdigspelad och då andra cupomgångens match mellan Malmö FF och Götene spelats.

I princip går indelningen till så att de 16 bästa lagen rangordnas utifrån sin allsvenska placering. Om inte alla allsvenska lag kvalificerar sig (t.ex om BK Forward slår ut Åtvidaberg) fortsätter man med de bästa lagen från Superettan. Lag 1 och lag 16 från den här rankingen placeras sedan i samma grupp, lag 2 och lag 15 likaså etc. Därefter lottas övriga 16 lag som kvalificerat sig in i de åtta grupperna. För ÖSKs del innebär detta med stor sannolikhet att de kommer att få möta något av de bäst placerade allsvenska lagen i sin gruppspelsgrupp.

De 16 lag som kommer att lottas in är för närvarande innan Åtvidaberg och Malmö spelat: Assyriska, Athletic FC United, Brommapojkarna, Degerfors, Frej, Gais, Jönköping Södra, Ljungskile, Sirius, Syrianska, Tenhult, FC Trollhättan, Varberg, Värnamo, Ängelholm, Östersund. Bara lag från Superettan alltså så när som på Tenhult och Trollhättan, vilka för övrigt inte får lottas in i samma grupp.

GP: Så lottas gruppspelet i Svenska cupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.