Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Tillbaka till vardagen

Söder Dam - BK30
Efter cupmatchen med allsvensk smak återvänder ÖSK Söders damer nu – även om det sker på en lördag – till div 1-vardagens fotbollslunk. Eftersom det är Västerås BK30 som står för motståndet så lär det ändå kunna bli en intressant och spännande match. Lagen har ju tampats med varandra under några år nu.

Det såg ända tills den senaste omgången ut som om gurklaget skulle kunna bli en allvarlig utmanare till serieledarna från IFK Nyköping. Men en oväntad och dessutom stor förlust (2-5) i lokalderbyt mot Västerås IK grusade de planerna. Nu har de säkert en hel del uppdämd energi och revanschlusta som kräver att få ett utlopp. Frågan är om det blir ÖSK Söder som kommer att få lida för detta. Söder, som även de har en förlust – om än gotländsk – att revanschera sig för. Vårmatchen mellan lagen vann ÖSK Söder på bortaplan med 4-1.

Till matchen har Nicklas Collgård kallat följande spelartrupp: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Agnes Andersson, Klara Thorsén, Joline Jakobsson, Linnea Wetterberg, Anna Meijer, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Marie Ståhlberg, Emma Östlund, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist (k) och Stina Koskilampi (mv).
Bloggen noterar, att Joline Jakobsson och Emma Östlund tar plats i truppen, medan bland annat Sophie Pettersson och Sabina Håkansson Bianca Sjöberg saknas.

ÖSK Söder Dam: Inför match mot BK30 från Västerås
Västerås BK30: Nyförvärvet Meredith Speck på plats
VLT: Därför valde USA-stjärnan BK30

Anders Jonsson dömer matchen som spelas på vackra Grönpepparparkens IP, där ÖSK Söder Dam fortfarande är obesegrade i seriespel. Den börjar av någon anledning redan kl. 12:00. En timme för tidigt med tanke på att Söderherrarnas match mot Kilsmo börjar kl. 11:00.

Samt sist men inte minst denna försenade sommar:

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.