Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mål av Odilon Sangwa, då Sverige slog Finland

Odilon Sangwa i aktion på Sörbyvallen.

Odilon Sangwa i aktion på Sörbyvallen.


Odilon Sangwa, ÖSKs anfallare med fotbollsrötterna i Kristinehamn, fick en plats i målprotokollet redan i sin första landskamp från start. Odilon gjorde Sveriges andra mål efter 16 minuters spel i 5-1 segern mot Finland. Odilon, som ju landslagsdebuterade som inhoppare i förrgår, blev sedan utbytt efter 69 minuter. Precis som i den första matchen bytte förbundskapten Roland Nilsson in alla de utespelare han hade på bänken.

Av de övriga spelarna från örebrodistriktet stod Karlslunds Ludvig Franck i målet matchen igenom. BK Forwards Elias Durmaz startade för andra matchen i rad och låg indirekt bakom Sveriges första mål som var ett finskt självmål efter ett skott av Elias. Martin Trinh spelade nästan hela den första matchen så när som på tre minuter. Idag blev han inbytt i den 79:e minuten (matchtid 2*40)

SvFF: Storseger för P15-landslaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.