Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Allsvenskt motstånd på GPP IP

CMtmKMcWsAALsl0.jpg large

Årets viktigaste match för ÖSK Söder Dam? Nja, om man vinner kanske. Om man förlorar har det väl mest varit en kul grej att ha fått en möjlighet att mäta krafterna mot damallsvenska motståndare. Inte för att ens det egentligen är en nyhet. Laget har ju gått på en och annan mina under årens lopp, då de mött KIF Örebro i DM.

Roligt är det hur som helst, att ÖSK Söders damer nu får möjligheten att ta emot så kvalificerade motståndare i en cupmatch på GPP IP. Söderdamerna är ju fortfarande obesegrade på sin hemmaplan. Vi får se om den sviten kan överleva kvällens utmaning. Formen hos motståndarna verkar vara på uppåtgående. Mallbacken har efter segrar mot KIF Örebro resp. AIK lämnat damallsvenskans nedflyttningsplatser.

Har Söderdamerna någon chans? Chansen finns givetvis alltid och i den här typen av cupmatcher brukar bollen vara om möjligt ännu rundare än normalt. Mallbacken befinner sig fortfarande i en utsatt situation och vill kanske spara några av sina A-lagsspelare inför nästa match som de har redan på lördag.

ÖSK Söder Dam räknar med/hoppas på många åskådare och att publikrekordet skall kunna slås. Riktigt hur stort det rekordet är, undrar jag om det finns någon som vet. När Söder Dam mötte Rynninge i årets första lokalderby räknade man in 167 åskådare och så många fler åskådare kan man väl knappast ha haft tidigare om åren. Alla fotbollstjejer och flickfotbollsledare i ÖSK Ungdom bjuds på fri entré, festis och hamburgare i samband med matchen, vilket väl bör kunna bli en bra grundplåt på vägen mot ett nytt rekord.

ÖSK Söder Dam: Finbesök på Grönpepparparkens IP i kväll

Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Agnes Andersson, Klara Thorsén, Bianca Sjöberg, Linnea Wetterberg, Anna Meijer, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Marie Ståhlberg, Lova Händel, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist och Stina Koskilampi (mv).

Klockan 19:00 börjar matchen som döms av Annica Torkelsson från Stockholm.

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.