Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Två ÖSK-lag till final

Mikael Loön fick jobba hårt på det centrala mittfältet då ÖSKs juniorer mötte IK Sturehov i en DM-semifinal.

Mikael Loön fick jobba hårt på det centrala mittfältet då ÖSKs juniorer mötte IK Sturehov i en DM-semifinal.

ÖSKs juniorer och 16-åringar spelade igår sina semifinaler i årets distriktsmästerskap. Båda lagen gick vidare och båda lagen fick nog betydligt tuffare motstånd än vad man räknat med. Alla ÖSKs U-trupper har matchats rätt hårt nu på slutet, vilket kanske kan bidra till att förklara en del av trubbigheten.


På sin hemsida skriver ÖSK U16 om slarvigt spel och en mållös första halvlek. En skärpning i den andra med mål av Henrik Westher och Isac Eklöf gav dock seger med 2-0.

Matchfakta (2*40):
47. 0-1 Henrik Westher
75. 0-2 Isac Eklöf (Sebastian Ternevid)

Laguppställning: Simon Bladh – Gustav Pauly, Joseph Spångberg, Murat Kuyumcu, Vide Törner – Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson, Edwin Lundqvist, Isac Eklöf – Henrik Westher, Adam Leijon
Ersättare: Jacob Nilsson (mv, U15), Gabriel Nyström (U15), Sebastian Ternevid, Adam Fredriksson (P99:U), Samuel Brunnberg och Jonathan Eriksson

I finalen kommer ÖSK att få möta segraren mellan BK Forward och Karlslunds IF. Den matchen spelas i morgon.


Om U16-laget hade problem på Kumla IP var det ingenting mot vad juniorlaget ”fick utstå” på Sörbyvallen. Ett mycket motiverat hemmalag gjorde det svårt för ÖSKarna på alla tänkbara sätt och vis. Gästerna hade påtagliga problem att få kontroll på boll resp. flyt i spel. ”Omringade” av hemmaspelare efter minsta tvekan fick de aldrig det flyt i spelet de skämmer bort oss med på Behrns jämna och förutsägbara plastmatta.

Efter det att den första halvlek slutat mållös utan speciellt många målchanser för någondera laget tog Sturehov ledningen tidigt i den andra. Det var den tidigare ÖSKaren Gustaf Montin som efter några minuter gav sitt lag ledningen med 1-0. Ett hårt lågt skott studsade lite märkligt någon meter framför Harald Detlofsson i ÖSKs mål. Kanske hade ÖSK-målvakten, som nu gjorde sin tredje match på fyra dagar, även den lågt stående solen i ögonen. Harald såg hur som helst inte helt nöjd ut över sitt ingripande.

Resten av halvleken blev sedan i princip en enda lång press från ÖSKs sida, utan att man kom till speciellt många eller speciellt farliga avslutslägen. Efter en dryg timmes spel kunde ÖSK äntligen få in en kvitteringsboll. Det var Marcus Karlsson som nickade in en tredjeboll efter en frispark in i straffområdesgröten. Efter kvitteringen fortsatte ÖSK att trycka på för att om möjligt kunna undvika att en chansartad straffsparksläggning skulle bli avgörande för matchen. Rickard Torstenson gjorde vad han kunde för att spetsa till sin offensiv utan att det satte något avtryck i målprotokollet.

Det blev alltså straffar som fick avgöra semifinalen. Båda lagen satte sina två första (Andreas Klingström och Michel Yanez för ÖSK). Oliver Kåhed gjorde ÖSKs tredje, varpå Harald Detlofsson fick bli matchhjälte (som tidningarna brukar skriva) genom att rädda Hovets tredje straff. Kapten Turan slog säkert in ÖSKs fjärde, innan en olycklig hemmaspelare helt misslyckas med sitt lags fjärde, som gick långt utanför mål. ÖSK alltså vidare till finalen mot segraren mellan Rynninge och Forward.  Den matchen spelas först den 2 september.

Matchfakta:
48. 1-0 Gustaf Montin
63. 1-1 Marcus Karlsson

Laguppställning: Harald Detlofsson – Michel Yanez Hernandez, Viktor Franssila (ht), Andreas Klingström, Solomon Babyesiza (ht) – William Gunnarsson (63), Mirza Turan (k), Mikael Loön (78), Almin Masic (ht) – Felix Möller, Marcus Karlsson (83)
Ersättare: Viktor Walldén (ht), Edwin Ahlnäs (ht), Oscar Sandberg (ht), Ebrima Jaiteh (63), Oliver Kåhed (78), Adem greku (83) och Gabriel Fernsten.

Laget matchades med tanke på att U17 spelar redan på onsdag (Motala AIF) och att U19 har en match på torsdag (Hammarby).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.