Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Poänglöst gotlandsbesök

Det blev inga poäng för ÖSK Söder Dam då de besökte Visby. Motståndarna från P18 IK verkar vara på väg att bli något av höstens lag i damernas div 1-serie. Vinsten mot söderdamerna innebar den fjärde vinsten i deras obesegrade höstsvit. Tack vare vinsten gick gotländskorna/amerikanskorna upp ovanför nedflyttningsstrecket. Söder stärkte samtidigt sin position som mittenlag eller hur man nu skall se på saken. Under resten av säsongen kan nu tjejerna spela fotboll först och främst för att det är kul och utan att behöva oroa sig för streckkamp eller kvalfeber.

Efter en mållös första halvlek gav Silvia Erkisi sitt lag lag ledningen tidigt i den andra halvleken. Det verkar ha varit i samband med en hörna. Men P18 kvitterade direkt – varför blir det så? Ett straffmål efter en knapp timme gav hemmalaget ledningen innan slutresultatet kunde fastställas på övertid, när Söder pressade på för att få en kvittering.

Inte så mycket mjölk att gråta över här, tycker jag. Tjejerna gör en bra säsong igen, men de offensiva spetskvaliteter som laget visade upp förra året saknas i år. Nu får laget och tränare Collgård tid och ro för att utveckla det egna spelet ytterligare med avstämningsmöjligheter varje helg.

Matchfakta:
47. 0-1 Silvia Erkisi
48. 1-1 Pauline Mårtensson
58. 2-1 Margaret Power (straff)
92. 3-1 Shannen Wacker

Laguppställning: Ida Lindell -Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Emelie Lundqvist, Hannah Uhlan – Agnes Andersson, Silvia Erkisi (kv), Klara Thorsén, Sophie Pettersson -Emma Tivemo, Olivia Puhls
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Bianca Sjöberg (53), Sara Sandberg (53), Anna Meijer (74) och Emma Östlund

ÖSK Söder Dam: Inga poäng i Visby denna gång
P18 IK: P18 IK – Örebro SK Söder (0-0) 3-1NA: Förluster för Örebrolagen


Hela Gotland: P18:s segertåg rullar vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.