Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Årets fotbollsutflykt

ÖSK Söders Damlag befinner sig just nu i Visby. Bortamatcherna mot P18 IK är väl inte helt bekymmersfria sett ur en logistisk synvinkel. Avfärd redan dagen före match, övernattning i Visby och sedan en tidig match för att man skall hinna med färjan tillbaka till Fastlandet. Här har väl hemmalaget en fördel jämfört med sina mindre resvana motståndare. P18 själva lär flyga till Övriga Sverige för sina bortamatcher och sedan ta kvällsfärjan tillbaka. På så sätt hinner de klara av allt på ett dygn.

P18 (liksom herrlaget Gute) brukar de flesta år vara inblandade i någon slags bottenstrid som de sedan i sista ögonblicket kan slinka ur. Så såg det inledningsvis ut även i år för P18, som intog en sedvanlig position långt bak i fältet. Men efter det att de införskaffat en målmaskin från USA ser det redan nu bättre ut. Shannen Wacker anslöt till P18 inför höstsäsongen och har på tre matcher redan producerat sju mål.

ÖSK Söder reser till Gotland med sitt bortalag, dvs varken Sabina Håkansson eller Marie Ståhlberg finns med i matchtruppen. Åter i truppen är Hannah Uhlan. Av de yngre spelarna får Agnes Andersson förnyat förtroende – den här gången tillsammans med Emma Östlund.

Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Agnes Andersson, Klara Thorsén, Bianca Sjöberg, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist

Serietabellen har nu börjat skiktas en del. I toppen jagar trion Nyköping, Älvsjö och BK30. Mittskiktet bestående av fem lag inom två poäng leds före helgens matcher av söderdamerna. I botten har väl Forsby redan mer eller mindre släppt taget om div 1, medan Rynninge kämpar för att komma upp på rätt sidan strecket. De spelar för övrigt en riktig sexpoängare mot Enskede idag.

ÖSK Söder Dam: P18 IK borta

Dagens match börjar redan kl. 12:00 och spelas på Visborgswvallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.