Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Odilon avgjorde i sin debutmatch

Startelvan (Foto: Daniel Wickström)

Startelvan (Foto: Daniel Wickström)


Odilon Sangwa fick en minst sagt bra start i sin debut med ÖSKs U16-lag. Den 15-årige anfallaren, som just blivit uttagen till det första svenska P15/00-landslaget, avgjorde matchen med en väl avvägd nick mot den bortre stolpen utom räckhåll för Gefles målvakt. Inlägget mot straffpunkten (ungefär) kom från Sebastian Ternevid. Ett rent ÖSK-mål för en gångs skull alltså i ett lag som domineras av alla duktiga före detta sturehovare.

På papperet såg det här ut att kunna bli en enkel match för de segervana ÖSKarna. Toppen mot botten, först mot sist, det borde (på papperet) ha blivit en enkel match. Det blev det inte alls. Gefle stod upp bra och såg länge att gå emot ett oavgjort resultat innan Odilons nick avgjorde. Jag tyckte faktiskt att ÖSKs bästa lagdel i den här matchen var backlinjen där de duktiga mittbackarna Joseph Spångberg och Murat Kuyumcu kväste så gott som alla anfallsförsök, medan högerbacken Vide Törner med kraftfulla löpningar skapade ett antal chanser som hans lagkamrater sedan inte utnyttjade.

Odiilon Sangwa avgjorde med matchens enda mål några minuter före full tid.

Odiilon Sangwa avgjorde med matchens enda mål några minuter före full tid.

Den alltid lika opportunistiske Adam Leijon var den här gången lite för ensam för att kunna göra så mycket av de långbollar som mer eller mindre på måfå slogs ner mot Gefles försvarslinjer. Adam har en förmåga att skapa chanser av nästan ingenting och han var nära att komma loss några gånger, men det ville sig inte riktigt. (Med opportunistisk menar jag att han jobbar på alla bollar, även när det ser hopplöst ut).

Harald Detlofsson i ÖSKs mål hade på det hela taget en lugn dag på jobbet. Gefle skapade väl endast en rejäl målchans på hela matchen – ett 45-gradesläge i början av andra halvlek, där Harald kom ut bra och tvingade fram ett skott som gick utanför bortre. Han imponerade som vanligt med sitt lugn och sin förmåga att snabbt få bollen i spel.

Lagets hemsida: ÖSK – Gefle IF

Matchfakta (2*40):
77. 1-0 Odilon Sangwa (Sebastian Ternevid)

Laguppställning (4-4-1-1): Harald Detlofsson – Vide Törner, Joseph Spångberg, Murat Kuyumcu, Gustav Pauly (ht) – Isac Eklöf, Jonathan Aronsson (k), Edwin Lundkvist (70), Albin Zidaric – Henrik Westher – Adam Leijon (ut 59, in )
Ersättare: Jacob Nilsson (mv, U15), Samuel Brunnberg (ht), Sebastian Ternevid (ht), Odilon Sangwa (59), Viktor Petersson Svensson, Gabriel Nyström (U15)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.