Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Ett mål räckte

Det var inte första gången som emma Tivemo blev söderdamernas matchvinnare.

Det var inte första gången som Emma Tivemo blev söderdamernas matchvinnare.

”En sak är jag nöjd med”, sade söderdamernas tränare Niclas Collgård efter kvällens match mot Forsby FF. Och det var att laget tog höstens första trepoängare. Annars fanns det inte så mycket att glädjas över, tyckte han. Men efter några ledande frågor höll han dock med om att det fanns en del positiva saker förutom poängskörden. Backlinjen var stabil på gränsen till ogenomtränglig matchen igenom. Jag tror inte att Forsby hade ett enda ordentligt menat avslut mot mål på hela matchen. Och i målet uppträdde 15-åriga Stina Koskilampi hur stabilt som helst. Stina som stand-in för ordinarie målvaktsettan Ida Lindell som varit sjuk i veckan och fick nöja sig med en plats på bänken.

Det mål som räckte gjordes av Emma Tivemo på en andra/tredjeboll efter en frispark som Sara Sandberg slagit in i straffområdet. Men nog borde det ha blivit fler, speciellt i första halvlek var hemmalaget klart överlägsna och skapade en hel del utan att dock den rätta avslutsskärpan ville infinna sig.  I andra halvlek jämnade spelet faktiskt ut sig en del även om Söder fortfarande var spelförande. Men de missade målchanserna var inte riktigt lika många och Forsby tilläts hålla bollen lite mer.

Bäst för dagen i ÖSK Söder var vänsterbacken Elin Börjesson, som man gärna skulle se lite högre upp på plan som vänsterbräddare. Hennes snabbhet och bollkontroll är det inte många andra i den här serien som matchar. De offensiva spelarna sprang mycket och jobbade hårt utan att få så mycket betalt för det. Mer än kanske att Forsby aldrig fick lugn och ro i sin uppspelsfas. Roligt att se Agnes Andersson – även hon bara 15 år – komma in och göra sina andra div 2-match.

Duktig domare var Emma Wesselgård från Bandhagen. Hon höll nivån på ett bra sätt och hade spelarna med sig.

NA: ÖSK åter i vinnarspåret
Magazin24: Har inte lyckats vinna sedan mitten på maj
ÖSK Söder Dam: Viktig trepoängare för Söder dam

Matchfakta.
29. 1-0 Emma Tivemo
Laguppställning: Stina Koskilampi – Sophie Pettersson, Emelie Lundqvist, Lisa Lindahl, Elin Börjesson – Sara Sandberg (66), Silvia Erkisi (k), Klara Thorsén, Olivia Puhls (61) – Sabina Håkansson, Emma Tivemo
Ersättare: Ida Lindell (mv), Agnes Andersson (61), Anna Meijer (66), Bianca Sjöberg, Amanda Nordenby och Linnéa Wetterberg

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.