Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Seger mot Gefle

Nyförvärvet Simon Danielsson (IFK Kumla) slog in den sista spiken i Geflekistan.

Nyförvärvet Simon Danielsson (IFK Kumla) slog in den sista spiken i Geflekistan.

När ÖSK mötte Gefle i juniorallsvenskan såg det till att börja med ut som om det skulle kunna bli något av ett målkalas. Geflekillarna verkade sitta kvar i bussen och redan i den 19:e minuten stod det 3-0 till hemmalaget som helt dominerade matchbilden.

Efter den inledande kallduschen stadgade Gefle upp sitt spel och det var inte längre lika enkelt för ÖSKarna. Men det var fortfarande ÖSK som förde spelet. Gästerna hotade dock till och ifrån med snabba uppspel mot ÖSK som stod rätt högt med hela laget. Det var vid ett sådant tillfälle efter en dryg halvtimme som Gefle kunde få lite kontakt. Ett långt uppspel mellan ÖSKs mittbackar gav tillräckligt utrymme för en av deras anfallare att komma fri och han avslutade säkert mot en övergiven Kalle Westdahl.

I början av andra halvlek reducerar Gefle ytterligare en gång efter en del slarv i ÖSK-försvaret. Även i den andra halvleken är ÖSK det lag som har mest av initiativet, men Gefle som väl fått blodad tand efter sina två reduceringsmål kändes farligare än i första. ÖSK byter som vanligt in en hel del spelare under den andra halvleken utan att man tappar initiativet. Det blir också tre inbytta spelare som till slut kombinerar fram det sista målet. Oscar Sandberg ger Viktor Walldén en löpboll. Valle sätter fart mot kortlinjen och kan därifrån hitta in till Simon Danielsson som gjort sig spelbar i straffområdet. Simons avslutar med ett direktskott/bredsida och matchen är avgjord.

Övriga ÖSK-mål. Det första målet gör William Gunnarsson som kommer med fart centralt. Felix Möller slår en perfekt avvägd passning i hålet mellan mittbackarna och Wille med farten uppe kommer (givetvis) fri och kan göra mål. Mål nr två görs av Almin Masic efter det att Gefles målvakt tappat bollen. Mirza Turan var nog inblandad i den situationen. Almins första skott blockeras, men hans egna retur hittar in i nät. Några minuter senare försöker William Gunnarsson runda en inte alltför snabb mittback inne i straffområdet och blir fälld. Felix ropar någon från bänken, men det är Almin som lurar målvakten åt fel håll och sedan lugnt kan slå in den i det fria hörnet.

En bra match av ÖSK som nog borde ha gjort några fler mål. Bra i matchen tyckte jag Andreas Klingström (som vanligt), Alex Hahne och det strävsamma innermittfältsparet Mirza Turan och Mikael Loön var. Felix Möller glimtade till till och ifrån, men tyvärr lite för sällan. De två nyförvärven Salomon Babyesiza och Simon Danielsson gör båda bra ifrån sig. Det märktes absolut inte att de var nya i laget.

Nuförvärvet Solomon Babyesiza (BK Forward): Löpstark som få och en bra bollfördelare.

Nyförvärvet Solomon Babyesiza (BK Forward): Löpstark som få och en bra bollfördelare.

Matchfakta:
08. 1-0 William Gunnarsson (Felix Möller)
10. 2-0 Almin Masic
19. 3-0 Almin Masic (straff)
34. 3-1
52. 3-2
89. 4-2 Simon Danielsson (Viktor Walldén

Laguppställning: Karl Westdahl – Albin Ödberg (83), Alex Hahne, Viktor Franssila, Andreas Klingström – Michel Yanez Hernandez, Mikael Loön (68), Mirza Turan, Almin Masic (48) -William Gunnarsson (67), Felix Möller
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Viktor Walldén (48), Simon Danielsson (67), Solomon Babyesiza (68), Oscar Sandberg (83) och David Holm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.