Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Omstart på GPP

Söder Dam - Forsby
ÖSK Söders Damlag kommer den här helgen att kunna klara av sin fotbollsuppgift redan på fredagskvällen. Forsby FF:s damlag kommer från Köping för att göra upp om de tre poängen på den enligt uppgift väldigt gröna gräsmattan på GPP IP.

I kvällens match är det två lag som båda väldigt gärna vill vinna. Jo, det vill väl alla lag jämnt, men ibland kan det kännas extra viktigt. Hemmalaget har så att säga varit trögstartade efter sommarledigheten och inlett med två förluster. Tredje gången gillt hoppas man på i Söders omklädningsrum. Förra helgen då laget förlorade på bortaplan med 2-1 mot Västerås IK saknades några av de spelare som normalt återfinns i startelvorna. Flera av dem är tillbaka nu, vilket gör att laget i alla fall på papperet ser slagkraftigare ut.

Följande spelare har kallats: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Agnes Andersson, Klara Thorsén, Bianca Sjöberg, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Linnea Wetterberg, Anna Meijer, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist och Stina Koskilampi (mv).

Bloggen noterar att de två ungdomarna Agnes Andersson och Linnea Wetterberg fått fortsatt förtroende, vilket är glädjande. Ja, målvakten Stina Koskilampi som höll siffrorna nere förra veckan är ju inte heller direkt lastgammal, men hon har ju redan sedan i somras varit given i truppen.

För ÖSK Söder handlar matchen mest av allt om att försöka få häng på topplagen i serien – eftersom alla i princip slår alla väger ju trepoängare tungt det här året. För Forsby gäller matchen betydligt mer. Laget ligger sist i serien, har gjort minst mål och släppt in flest. Flera vinster kommer att behövas bara för att få anslutning till lagen ovanför det nedre strecket.

Då lagen möttes i Köping i början av maj slutade matchen 0-0, vilket kanske ger Forsby ett visst hopp om att kunna få ut något positivt av kvällens örebrobesök. Det här är dock, anser Bloggen, en match som Söder Dam skall kunna vinna rätt komfortabelt.

ÖSK Söder Dam: Dags för match igen
Magazin24: Inför Örebro SK Söder – Forsby FF
GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.