Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK möter IFK Örebro i Distriktscupen

På måndag den 10:e augusti går ÖSK in i ÖLFF:s distriktscup. Motståndare i kvartsfinalen är div 4-laget IFK Örebro och matchen kommer att spelas på deras hemmaplan Brickebackens IP.

Distriktsmästerskapet är en tävling, där ÖSK inte brukar skörda några större framgångar. Man kan ju i och för sig fråga sig vad det är för mening för ÖSK att överhuvudtaget vara med i en sådan tävling, där huvuddelen av de deltagande lagen hämtas från örebrodistriktets lokala serier. Det positiva är väl det PR-värde det kan ha att komma ut på ”landet” och möta lag som man normalt aldrig skulle möta. Jag kan tänka mig att för många av spelarna i motståndarlagen blir detta deras livs match sett till motståndets kvalitet.

Nu är det ju väldigt sällan som ÖSK har en möjlighet att mönstra sitt starkaste lag. Allsvenskans krav går före allt annat och då blir det ofta ingen tid över för sådant som en DM-turnering. Vilket givetvis är synd men också oundvikligt.

För matchen mot IFK Örebro får vi se vilket lag ÖSK kan ställa på benen. Rent kalendermässigt ser det väl ut att bli ett U21-lag som gör den korta resan till Brickebacken. A-laget har spelat mot IFK Norrköping dagen innan och i den truppen finns det kanske spelare som behöver speltid. U21-seriens första avdelning är avslutad och ”stör inte”. Jag har även noterat att U19-matchen mot Gefle som skulle ha spelats på lördag nu ha flyttats till fredag (som i morgon alltså) och att U17-matchen mot Motala som också var inplanerad den 10:e nu har flyttats längre fram i kalendern. Om dessa flyttningar beror på att man försöker ge plats för en DM-match vet man ju inte. Men det ser onekligen så ut.

Oberoende av vilket lag ÖSK ställer upp med lär det bli en tuff uppgift att gå vidare. I enlighet med distriktcupens regler kommer IFK Örebro att ha möjlighet att tillgodoräkna sig resultat av ett antal bonusstraffar. Sex stycken får de slå och max tre mål får de sedan tillgodoräkna sig. Så ÖSK kommer helt säkert att behöva göra minst fyra mål för att gå vidare.

Vid en eventuell vinst i kvartsfinalen väntar i semifinalen vinnaren i västernärkesderbyt mellan Vretstorp och Laxå. Även de div 4-lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.