Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Serieavslutning i Åtvidaberg

ÖSKs U21 spelar i kväll den avslutande matchen i U21-seriens grundserie. När den är klar delar man upp på nytt kör ett varv till med lite andra deltagare. ÖSK, som det inte gått så bra för kommer att spela B-slutspel, alltså i den sämre gruppen.

ÖSK har som sagt inte lagt så värst mycket krut på de här matcherna utan har låtit spelartillgång och träningsupplägg styra laguppställningarna. I Åtvidaberg tar man tillfället i akt och låter två provspelare få vara med.

Matchtruppen består av följande spelare:
Från A-truppen: Christer Lipovac, Sebastian Ring
U21: Jonathan Lundberg, Carl Ekstrand Hamrén
Från U19-truppen: Kalle Westdahl (mv), Michel Yanez Hernandez, Felix Möller, William Gunnarsson, Albin Ödberg, Andreas Klingström
Från U17-truppen: Douglas Bjäresten (mv), Alex Hahne, Viktor Franssila, Oliver Kåhed, Ebrima Jaiteh
Provspelare: Junior Wihl Bangura (Hanaskogs IS) och André Hainault (klubblös)

Anm. Jag satte U21 på Jonathan Lundberg och Carl Ekstrand Hamrén eftersom de tillhörighetsmässigt svävar någonststans mellan A och U19. De finns inte med på ÖSKs sammanställning över A-truppen men har spelat några allsvenska minuter (Lundberg) resp. suttit på en allsvensk bänk (Ekstrand Hamrén). Tränar gör de såvitt jag vet enbart med A-truppen, men de har spelat med U19 under säsongen.

Av spelarna från A-truppen är bara Christer Lipovac och Jonathan Lundberg uttagna. Daniel Nordmark och Jacob Rinne som inte spelade alls mot IFK Göteborg samt duon Daniel Gustavsson och Logi Valgardsson, som bara spelade några minuter i den matchen, får stanna hemma för att kunna vara fullt tillgängliga för onsdagsträningen med A-truppen.

Provspelare är ibland intressanta. Den här gången är en av dem det.

Av namnet att döma skulle man kunna tro att Junior Wihl Bangura är en av dessa importer som kommit från Västafrika. Det kanske det också är, men hans moderklubb anges som Elfsborg och han har förekommit några gånger som svensk pojklandslagsman. Hans fotbollskarriär verkar dock ha gått åt fel håll. Efter Elfsborg gick han till IFK Hässleholm (div 2) och sedan till Hanaskogs IS (div 3). Han är 20 år gammal och borde ha kunnat rota sig högre upp i seriesystemet kan man tycka. Det kan ju alltid finnas omständigheter som förklarar varför det burit utför, men ändå.

André Hainault är en klubblös kanadensisk mittback som hunnit bli 29 år. Under de senaste två åren har han representerat VfR Aalen, en klubb i den tyska andraligan. Han har dessutom representerat Kanadas seniorlandslag vid 40 tillfällen. Hans senaste landskamper är så pass aktuella som årets Guldcup. Fast då blev han bara inbytt i två matcher. För Aalen gick det väl hyfsat i alla fall. 40 matcher på två år för ett lag som spelade 68 matcher under de två säsongerna. Genomsnittlig speltid ca. 60 minuter. Efter det att säsongen 2014/2015 avslutats fick han inte någon kontraktsförlängning eller så ville han inte följa med ned till tredje divisionen. Aalen blev nämligen tvärsist och nedflyttade. Kicker ger honom snittbetyget 3,7, vilket jag tycker verkar ok med tanke på omständigheterna.


Åtvidaberg kommer med ett lag med spelare som verkar vara något äldre och kanske mer rutinerade än vad ÖSK ”satsar” på. På sin websida anger de följande matchtrupp: Gustaf Halvardson (U19), Gustav Jansson (A), Gustaf Moberg (U19), Joel Scherman (U19), Lucas Öhrn (U19), Pontus Nordenberg (A), Benjamin Sönmez (U19), Daud Dirie (U19), David Lundgren (A), Karl-Victor Söderqvist (U19), Max Kroon (U19), William Olsson Lejeune (U19), Znar Renjbar (U19), Ajsel Kujovic (A), Kenny Hildeby (A) och Mario Jelavic (A).


Matchen som börjar kl. 17:00 och spelas på Kopparvallens plast. Den sänds i Web-TV och att se den kostar ingenting (den här gången). De här sändningarna som brukar skötas av eldsjälen Almer Jutika har givetvis sin fokus i första hand på hemmalaget, men kan ändå vara intressant att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.