Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Seger mot Åtvid

Sebastian Ring gjorde en bra match mot Åtvidaberg.

Sebastian Ring gjorde en bra match mot Åtvidaberg.

I U21-serien är ÖSK ett lag som blandar och ger. Mest blandar de men ibland faller alla bitar på rätt plats. I dagens match mot Åtvidaberg hade definitivt alla bitar i laguttagningspusslet placerats rätt. Det östgötska hemmalaget dominerades fullständigt av ÖSKarna. Att det bara stod 0-1 i halvtid efter ett fint avslut av Christer Lipovac skall hemmalaget vara glada över.

I början av andra halvlek gick sedan ÖSK fram till en snabb 0-3 ledning efter mål av den provspelande mittbacken André Hainault som kunde bredsida in en hörna efter det att Åtvidabergs målvakt misslyckats med att få grepp om bollen. Några minuter senare gjorde Felix Möller ÖSKs tredje mål när han med en volleyträff gjorde det bästa möjliga av Michel Yanez fina inspel.

Efter en knapp timmes spel kunde ÅFF glädja sig över en straff som såg lite tveksam ut. Hainault satte stopp för Åtvidabergs jätte Ajsel Kujovic – en prestation i sig. Men domaren tyckte att det var straff. Axel Kjäll var väl inte helt överens med det domslutet. ”Domaren har ju alltid rätt, men den var diskutabel”, tyckte Axel om den situationen enligt NA.

Efter straffmålet hade sedan hemmalaget sin bästa period och fick faktiskt lite press på ÖSK. Men i sin iver att pressa framåt blev det lite väl tomt där bak och ÖSK kunde svara med några vassa anfall. Med knappt 10 minuter kvar kunde Ebrima Jaiteh göra 1-4 mycket prydligt framspelad av Jonathan Lundberg efter att denne gjort några futsaldragningar i straffområdet. Där tog matchen slut. Hemmalaget insåg att de inte skulle kunna komma ikapp och ÖSK hade egentligen inget mer att spela för.

Bra hos ÖSK var Sebastian Ring som för en gångs skull fick spela på sin naturliga position som central mittfältare. När Carl Ekstrand Hamrén rätt tidigt i andra halvlek blev utbytt fick Sebbe ta hand om den vänstra mittbackpositionen och det gjorde han också bra. Jag gillade även de två ytterbackarna Andreas Klingström och Michel Yanez som höll rent efter kanterna och dessutom gav understöd offensivt. Av de offensivt lagda spelarna märktes Jonathan Lundberg och Christer Lipovac mest. Douglas Bjäresten i ÖSK-målet hade inte så mycket att göra, men han gjorde en väldigt fin potentiellt matchavgörande räddning vid ställningen 1-3, då han kom ut fint och kunde avvärja en 1 mot 1 situation.

För den provspelande mittbacken André Hainault var det kanske inte den bästa matchen att vara med och visa upp sig i. ÖSK-försvaret sattes nämligen aldrig på några svårare prov. Hos ÖSK låter det dock som om man kanske funderar på honom. I och med att två mittbackar (Sigurbjörnsson och Wiktorsson) har utgående kontrakt kan det finnas anledning att kolla in tänkbara alternativ. Den andre provspelaren Junior Bangura gjorde det bra men var lite slarvig i passningsspelet. Inte tillräckligt bra dock för att motivera en plats i ÖSKs A-trupp.

NA: Testande mittbacken nätade mot Åtvid
Åtvidabergs FF: Förlust för U21, ÅFF-ÖSK 1-4 (0-1)

Matchfakta:
24. 0-1 Christer Lipovax (Felix Möller?)
49. 0-2 André Hainault (hörna Sebastian Ring)
52. 0-3 Felix Möller (Michel Yanez)
59. 1-3 Mario Jelavic (straff)
82. 1-4 Ebrima Jaithe (Jonathan Lundberg)

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Michel Yanez, Carl Ekstrand Hamrén (58), André Hainault, Andras Klingström – Felix Möller (82), Junior Bangura, Sebastian Ring, Willliam Gunnarsson (ht) – Christer Lipovac, Jonathan Lundberg (82)
Ersättare: Albin Ödberg (ht), Ebrima Jaiteh (58), Viktor Franssila (82), Oliver Kåhed (82) och Alex Hahne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.