Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två ÖSKare till första P15-landslaget

Odilon Sangwa har fått en plats i 00:ornas första landslagstrupp. Här tillsammans med en för mig okänd spelare från IK Sturehov.

Odilon Sangwa har fått en plats i 00:ornas första landslagstrupp. Här tillsammans med en för mig okänd spelare från IK Sturehov.


På Breddelitlägret på Bosön som just avslutats deltog 44 unga lovande spelare från hela Sverige. Nu har förbundskapten Roland Nilsson tagit ut årskullens första landslagstrupp. Sverige kommer att möta Finland i en dubbellandskamp den 18 och 20 augusti.

Glädjande nog är två ÖSKare uttagna till landslaget och hela fyra stycken från ÖLFF:s klubbar. ÖSKarna är Martin Trinh och Odilon Sangwa. Från Karlslunds IF deltar Ludvig Franck (yngre bror till ÖSKs 98:a Gustaf, som ju också står i mål). BK Forwards deltagare är mittfältaren Elias Durmaz.

Tack Ted Larsson för truppen.

Tack Ted Larsson för truppen.

Att Martin och Elias båda blev uttagna var väl nästan väntat. Båda två är väldigt duktiga talanger. Ludvig hade jag ingen större känsla för, eftersom jag bara sett honom vid något enstaka tillfälle, men om han påminner om sin bror är det ingen större överraskning att han blivit uttagen. Beträffande Odilon måste jag erkänna att jag blev positivt överraskad redan av hans uttagning till Breddelitlägret. På det verkar han ha gjort bra ifrån sig och han får alltså som belöning en plats som en av fyra anfallare i den svenska truppen. Kul!

För ÖSKs del finns det väl en del lösa trådar, som man skulle behöva få ordning på när det gäller Odilon. Han bor ju i Kristinehamn och lär åka buss till och ifrån match och träning. Vissa träningar gör han dock med sin moderklubb i Kristinehamn. Rent fotbollsorganisatoriskt tillhör han inte någon av ÖSKs U-trupper utan har spelat med ÖSK Ungdoms P16-trupp i den regionala serien. På något sätt bör man väl lyfta upp honom till den yngre U-truppen och försöka få till det rent logistiskt med resorna till och ifrån Kristinehamn.

På ÖSKs websida finns en videointervju med Martin Trinh som gjordes inför Bosölägret.
Karlslunds IF: Ludvig Franck uttagen till dubbellandskamp

Martin Trinh, årsförvärv från IK Sturehov, tar plats i 00-ornas första landslagstrupp.

Martin Trinh, årsförvärv från IK Sturehov, tar plats i 00-ornas första landslagstrupp.


Tillägg.
SvFF har nu lagt ut en artikel om landskamperna på sin websida: Landskampspremiär för P15

Bloggen har som vanligt gjort en ”analys” av spelarnas födelsedatum och klubbtillhörighet. Resultatet blev ungefär som förväntat.

Åldersanalys.
Det är som vanligt en kraftig snedfördelning på ålderssidan. Sex (33%) av de uttagna spelarna är födda i januari. Nio (50%) är födda i det första kvartalet. Åtta (44%) är födda i det andra kvartalet och bara 1 (6%) är född i det tredje kvartalet.

Klubbtillhörighet.
I den yngsta åldersgruppen tillhör relativt många av spelarna klubbar längre ned i fotbollens näringskedja. Som vanligt är klubbar från Superettan inte särskilt väl representerade (utöver Brommapojkarna som har två uttagna). Åtta av spelarna kommer från allsvenska klubbar, tre från klubbar med spel i Superettan och de övriga sju från klubbar längre ner i seriesystemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.