Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Förlust i Västerås

Det blev förlust för ÖSK Söder Dam idag, då de besegrades av Västerås IK med 2-1. Lite surt var det säkert att se VIK göra det matchavgörande målet i den 89:e minuten efter det att ÖSK kvitterat på Sara Sandbergs straff i den 82:a. Men det verkar till hur matchen såg ut och till chansfördelningen ha varit ett någorlunda rättvist resultat.

ÖSK saknade av olika anledningar många av sina ordinarie A-truppspelare och fyllde på ”underifrån”. Div 1-debut blev det således för trion Stina Koskilampi (mv), Agnes Andersson och Linnéa Wetterberg. De två förstnämnde är födda år 2000 och Linnea har 2001 som födelseår.

I tabelltoppen blev det (som vanligt) ledarskifte. Nu är det IFK Nyköping som tagit hand om kvalplatsen (Ettan går inte upp direkt utan får kvalspela mot en annan div 1-etta). Vi får se hur länge de kan hålla sig kvar där.

ÖSK Söder Dam: Andra raka förlusten
Västerås IK Dam: Vinst mot Örebro SK Söder
NA: Tio borta – då föll ÖSK Söder
VLT: Målskyttet släpper för VIK

Matchfakta:
55. 1-0 Amanda Lindvall
82. 1-1 Sara Sandberg (straff)
89. 2-0 Agnes Höglund

De här 11 startade: Stina Koskilampi (mv), Lisa Lindahl, Agnes Andersson (65), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby (65), Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Anna Meijer (ht), Emma Tivemo och Emelie Lundqvist (k)
Ersättare: Joline Jakobsson (ht), Linnéa Wetterberg (65) och Bianca Sjöberg (65)

2 kommentarer – kommentera

Wilma Brogren

Agnes och Stina är födda 2000 och Linnea 2001, så ett år fel på vardera :)

Ficedula hypoleuca

Tack för rättelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.