Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Djurgården Dag 3

För tredje gången på en vecka möter ett lag från ÖSK Djurgården. Idag är det U19-lagets tur att försöka komma till rätta med starka blåränder. För starka är onekligen djurgårdsjuniorerna. Dagens motståndare är suveräna serieledare med 11 vunna och två oavgjorda matcher och målskillnaden 55-6 (!) – förlorat har de inte gjort än. Då de två lagen möttes på Behrna Arena tidigare i år var det klasskillnad mellan lagen och gästerna kunde vinna med hela 7-0. Speciellt imponerades jag av deras snabba omställningar. I princip varje gång som ÖSK hade en hörna eller fast situation på Djurgårdens planhalva så slutade det hela med snabba motattacker. Några mål blev det på det sättet samt flera ytterligare målchanser.

Det är en hel del 98-or med i den här truppen. Som vanligt har U19-truppen tunnats hos ÖSK ut efter sommaruppehållet. Då får 17-åringarna rycka in och känna på hur det är att spela fotboll på juniornivå. För ÖSKs del märks nog förändringarna på mittbackspositionerna mest. Tidigare har ju Carl Ekstrand Hamrén och Oskar Ålgars utgjort ett stabilt och svårforcerat mittbackspar i både U21- och U19-matcherna. Nu har Carl tagits ut till den spelartrupp som möter IFK Göteborg i morgon och Oskar flyttat hem till Köping efter avslutade gymnasiestudier i Örebro. Därför blir det (nog) 17-åringarna Alex Hahnes och Viktor Franssilas uppgift att försöka kontrollera Djurgårdens anfallare.


ÖSK: Serieledarna blev för svåra

Matchfakta:
48. 1-0 Samuel Holm
62. 2-0 Samuel Holm

Laguppställning: Karl Westdahl – Michel Yanez Hernadez, Viktor Franssila, Alex Hahne, Andreas Klingström – William Gunnarsson (55), Mikael Loön, Albin Ödberg (65), Kevin Johansson (78) – Felix Möller, Marcus Karlsson (78)
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Edvin Ahlnäs (55), Ebrima Jaiteh (78), Viktor Walldén (65), Henning Nordvall (78)
Djurgårdens IF: Säker seger för U19 mot ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.