Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U14: Obesegrade genom gruppspelet

ÖSKs 14-åringar gick som väntat obesegrade genom gruppspelet i Sverigecupen. ”Som väntat” därför att det här är en bra årskull hos ÖSK Ungdom med en hel del meriterande segrar tidigare under det här året. Men i en turnering som Sverigecupen vet man aldrig riktigt vad man kan stöta på. Även mindre och på våra breddgrader okända klubbar kan ha riktigt bra lag.

Fast den här gången gick det alltså bra. Efter gårdagens seger mot IFK Haninge besegrades idag först BK Höllviken med 2-0 och sedan Alviks IK med 3-0. Övriga lag i gruppen vann en match vardera och det blev Höllviken som gick vidare till finalspelet tack vare den bästa målskillnaden.

ÖSKarna är nog glada inte bara för att man inledde med tre segrar utan även för att man nu slipper möta AIK i åttondelen. Det är nämligen vad Höllviken kan ställa in sig på. ÖSK möter för sin del tvåan i AIK-gruppen som är Motala AIF. Motala vann två av sina tre matcher men fick stryk av AIK med 5-0, så de bör vara en lättare motståndare.

Av de övriga två örebrolagen i turneringen nådde även Karlslund till finalspelet som grupptvåa men med samma poäng som gruppettan Kalmar FF. Karlslund får möta Angered FC i sin åttondel. Segraren i den match ställs sedan mot segraren mellan ÖSK och Motala i en av kvartsfinalerna. Angereds 15-åringar gick förra veckan till final i ÖSKs Elite Hotel Cup och om deras 14-åringar är lika bra så blir de en svår motståndare.

Det tredje deltagande örebrolaget är Rynninge IK. De förlorade alla sina tre gruppspelsmatcher och möter i morgon IFK Haninge från ÖSKs grupp i sin första placeringsmatch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.