Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Höstinledning i regnets tecken

ÖSK Söder Dam - IFK Nyköping
ÖSK Söder Dam inleder i kväll sin höstsäsong på GPP IP Lugnets IPs konstgräs. Höstregnen har ju redan infunnit sig. Det återstår att se om även höstformen har det. Söderdamerna har ju under årens lopp visat sig – precis som så många andra i ÖSK-familjen – vara ett typiskt höstlag.

Damernas söderetta har det här året varit väldigt jämn. Åtta av seriens tolv lag kan väl sägas vara inblandade i toppstriden eller i alla fall ha en bra chans att ta sig dit. Tidigare i veckan tappade ledande Älvsjö AIK poäng mot Sätra SK i en oavgjord match. Både Söderdamerna och kvällens motståndare från IFK Nyköping kommer i händelse av seger att ta sig upp på andraplatsen med Älvsjö inom skotthåll. Ja, för Nyköping räcker faktiskt ett oavgjort resultat för att man skall kunna ta andraplatsen.

På sin hemsida skriver ÖSK Söder att man kommer till spel med följande matchtrupp: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Maya Pettersson, Klara Thorsén, Bianca Sjöberg, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Marie Ståhlberg, Anna Meijer, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist och Stina Koskilampi (mv).

En stark trupp även om Freja Olofssons övergång till KIF Örebro har lämnat ett stort tomrum efter sig. Saknas gör även de ordinarie A-lagsspelarna Lisa Sundell och Joline Jakobsson.

Kvällens match har av transportlogistiska skäl fått den kontinentala avsparkstiden 20:00.

Lagets hemsida: Dags igen för Söders damer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.