Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Ny förlust mot Djurgården

Pär Ericsson var ÖSKs målskytt i U21-matchen mot Djurgården.

Pär Ericsson var ÖSKs målskytt i U21-matchen mot Djurgården.


Han kom, han gjorde mål och sedan gick han av skadad. Pär Eriksson hann visa varför ÖSK valde honom när anfallet skulle förstärkas. Ett distinkt avslut (bredsida?) efter sju minuter framklackad av Kalle Holmberg gav ÖSK ledningen med 1-0 i U21-matchen mot Djurgården. Sedan blev det inte så mycket mer för hans del. Redan några minuter efter målet var han framme vid bänken för att diskutera något som hade med foten att göra. Efter 24 minuter var det sedan färdigspelat för dagen. Han byttes av och tillbringade resten av halvleken på avbytarbänken.

Jag frågade efter matchen vad för typ av skada det handlar om och förklaringen var att han trampat igenom. Något som även NA bekräftar. Pär själv verkar dock inte tro att det kommer att bli något långvarigt problem.

ÖSK som spelade något som med god vilja skulle kunna kallas 4-3-3 men i praktiken oftast såg ut som 4-5-1 med Ayanda Nkili som höll ordning på balansen på mittfältet, valde att byta in Andreas Klingström som vänsterbräddare och flytta upp Jonathan Lundberg på topp.

ÖSK som börjat matchen bra tappade succesivt initiativet. Djurgården hade ett flertal långa anfall som ÖSK hade svårt att bryta upp. Med så pass rutinerade anfallare som Amadou Jawo och Sebastian Eriksson emot sig och med nyförvärvet Seon-Min Moon som ett ytterligare irritationsmoment blev det en hel del försvarande för hemmalagets del. Mot slutet av halvleken hotade djurgårdarna mer och mer. Moon hade ett skott som tog i stolpen i den 39:e minuten. Två minuter senare stod det sedan 1-1. Sebastian Andersson som tillbringar det mesta av sin tid i en av Djurgårdens frysboxar demonstrerade att han fortfarande är en väldigt duktig huvudspelare. Med en kraftfull nick i fel hörn utjämnade han ställningen till 1-1.

Inför andra halvlek har Logi Valgardsson spelat klart och in kommer Kevin Johansson som tar över som vänsterbräddare medan Andreas Klingström sjunker tillbaka ett steg längs vänsterkanten. ÖSK börjar sedan andra halvlek riktigt piggt. Efter fem minuter frispelas Felix Möller genom en upprullningsliknande spelsekvens och kan i princip välja på om han vill sätta bollen till högre eller vänster om Djurgårdens målvakt. Tyvärr blir det ingendera eftersom han skyfflar bollen över målställningen. Två minuter senare är han på väg att revanschera sig när han mer eller mindre friställer Kalle Holmberg med en smart passning ”åt fel håll”. Kalle är dock tyvärr lite väl omständlig i den situationen och kommer inte till skott.

Precis som under den första halvleken blir Djurgården starkare ju längre matchen lider. Efter en dryg timme lyckas Jacob Rinne och Carl Ekstrand Hamrén med gemensamma krafter fösa ytterligare en farlig nick från Sebastian Andersson över kortlinjen. Mot slutet av halvleken får matchen alltmer karaktären av Djurgården mot Jacob Rinne. Jacob gjorde några riktigt kvalificerade räddningar innan Djurgårdens Alexander Kärki kunde ge sitt lag ledningen med ett hårt pressat 25-metersskott nere vid ena stolproten. Ett skott som Jacob normalt klarar utan problem. Han berättade sedan efter matchen att han var helt skymd av en försvarare och därför inte såg bollen förrän det redan var för sent.

Precis som igår försökte ÖSK pressa in ett kvitteringsmål i slutminuterna och precis som igår blev det inget av med det. Närmast var väl inbytte Almin Masic som fick se sitt hårda skott ur ett 45-gradersläge passera den bortre stolpen på fel sida.

Vad skall man tycka om matchen då? Axel Kjäll var inte alls nöjd och tyckte att det var en av årets sämre U21-matcher för ÖSKs del. Lite orättvis kanske – jag tror att han inte riktigt hade kommit över det rätt sena vinstmålet. Det har tyvärr blivit en del sena insläppta mål i U21-serien det här året. Samtidigt tycker jag att man skall ha i åtanke att ÖSKs lag var yngre och mer orutinerat jämfört med vad Djurgården kom till spel med. Det är ingen tvekan om att spelarna i årgångarna 96-98 känner sig alltmer bekväma i de här matcherna och inte tappar koncepterna för att de ställs mot spelare som de väl annars mest sett på C More.

Speciellt intressant tyckte jag att duellen mellan Djurgårdens anfallare Amadou Jawo (161 allsvenska matcher) och Sebastian Andersson (125 matcher i allsvenskan och 50 i Superettan) och ÖSKs Carl Ekstrand Hamrén och Sebastian Ring vilka ännu inte fått spela en enda allsvensk minut. De två unga ÖSKarna klarade det riktigt bra mot den luriga Jawo och den mer direkta Andersson. I övrigt levererade Ayanda Nkili som vanligt på den är nivån en dominerande insats under den timme han fick vara med. Jag plussar även för Mikael Loön på mittfältet och den tidigt inbytte Andreas Klingström som tog hand om vänsterkanten på ett bra sätt.

Matchfakta:
07. 1-0 Pär Eriksson (Holmberg)
41. 1-1 Sebastian Andersson
83. 1-2 Alexander Kärki

Startelva: Jacob Rinne – Michel Yanez Hernandez, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring, Logi Valgardsson (ht) – Felix Möller (64), Mikael Loön, Ayanda Nkili (64), Karl Holmberg, Jonathan Lundberg – Pär Eriksson (24)
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Andreas Klingström (24), Kevin Johansson (ht), Marcus Karlsson (64), Almin Masic (64), Alex Hahne

Djurgårdens IF: Vinst och serieseger för U21
NA: Nyförvärvet målskytt – klev av med skada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.