Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Djurgården Dag 2

För andra dagen i följd möter ÖSK Djurgården på Behrn Arena. Den här gången är det klubbarnas U21-lag som skall jämföra kunnande och form. ÖSK har aviserat följande trupp till matchen:

Från A-truppen: Jacob Rinne (mv), Logi Valgardsson, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring, Ayanda Nkili, Kalle Holmberg, Christer Lipovac, Jonathan Lundberg och Pär Ericsson
Från U19: Michel Yanez Hernandez, Mikael Loön, Andreas Klingström och Felix Möller
Från U17: Kevin Johansson, Alex Hahne, Almin Masic, Marcus Karlsson och Douglas Bjäresten (mv)

Som vanligt lite svårt att klassa spelarna. Ekstrand Hamrén och Lundberg tillhör väl inte officiellt A-truppen, men tränar med den och hör nog hemma där. För de yngre spelarna har jag placerat in dem i den yngsta åldersgruppen de kan spela i. ÖSK har ju en lite annan struktur på sina två U-trupper, där åldern inte är så avgörande var spelarna placeras.

ÖSK har den här gången valt att lufta så många A-truppspelare som möjligt och spelar med ett starkare lag än vad man brukar göra i de här matcherna. Speciellt i den offensiva avdelningen ser det riktigt intressant ut med bland annat speltid planerad för Pär Eriksson.

Det stora frågetecknet för Axel Kjäll när han skall sätta ihop sin laguppställning är nog vem som skall spela mittback bredvid Carl Ekstrand Hamrén. Det brukar ju Christoffer Wiktorsson göra, men efter gårdagens skada på Eidur Sigurbjörnsson vill man väl inte riskera honom. Av spelarna i den uttagna truppen är det bara unge Alex Hahne som är en dedikerad mittback. Vi får se om Axel väljer honom eller om han går för någon äldre och mer rutinerad spelare som inte är mittback till vardags.

Motståndarna från Djurgården leder U21-allsvenkan norra rätt så överlägset. De kan dessutom dra nytta av ett riktigt starkt juniorlag som även de är serieledare i sin ”allsvenska”.

Matchen spelas med den lite ovanliga starttiden 14:00. Kanske för att Djurgården ville låta aktuella A-truppspelare övernatta i Örebro eller helt enkelt för att KIF Örebro har lagt beslag på kvällstiden för sin match mot AIK. Både ÖSK och Djurgården vill nog ha den här matchen undanstökad så fort som möjligt.


Djurgården: U21 kan säkra seriesegern

Startelva: Hampus Nilsson (A, k) – Stefan Karlsson (A), Michael Jahn (U21), Marcus Enström (U19), Elliot Käck (A) – Seon-Min Moon (A), Besard Sabovic (U21), Alexander Bergendahl Kärki (U21), Marijan Cosic (U19) – Sebastian Andersson (A), Amadou Jawo (A)
Ersättare: Oscar Jonsson (U21, mv), Samuel Holm (U19), Mattias Bouvin (U19), Wilhelm Nilsson (U19)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.