Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2015: Pärlan till ÖSK?

ÖSK lär ha kallat till presskonferens idag för att presentera ett nyförvärv. Det rör sig enligt NA om Kalmar FFs anfallare Pär ”Pärlan” Ericsson. Ericsson har varit runt en del utan att riktigt kunna slå rot någonstans. Till Kalmar kom han sommaren 2014 efter en kortare sejour hos Mons i Belgien. I år har det inte blivit så mycket speltid för honom och Kalmar som inte har så lysande ekonomi ser säkert gärna att hans lön betalas av någon annan. Ericsson har kontrakt med Kalmar FF även under nästa år.

Bloggen ser Ericsson som en habil fotbollsspelare som vet vad som gäller. En journeyman som engelsmännen brukar säga om den här typen av spelare. Han kommer inte att behöva någon längre inkörningsperiod utan kan nog börja spela mer eller mindre på en gång. Återstår att se om det handlar om ett lån, köp eller lån med option.

Eftersom ÖSK tar presskonferensen redan idag är det väl troligt att man räknar med att Ericsson (om det nu är han) kommer att kunna vara spelklar redan till morgondagens match mot Djurgården. Det går ju att få övergångar behandlade med förtur mot en viss avgift.

Ericsson har tidigare haft Alexander Axén som tränare i GAIS år 2009 efter en kontroversiell övergång från Carlstad United via en höstsäsong i Degerfors. Hos Degen spelade då en ung Christoffer Wiktorsson. I Mjällby, dit han var utlånad från IFK Göteborg under sammnanlagt tre säsonger, var han lagkamrat med Marcus Pode åren 2012 och 2013.

NA: NA erfar: Anfallare klar för ÖSK
Svartvitt: ÖSK har ny anfallare på ingång

Pär Erisson: Statistik från SvFF.

Pär Erisson: Statistik från SvFF.

4 kommentarer – kommentera

Mackan

Noterar att han fanns med, som icke-inbytt, i Kalmar FF:s trupp mot BK Häcken i går. Går det verkligen att representera två klubbar på bara tre dagar?

Ficedula hypoleuca

Ja, om övergången är registrerad. Det finns inga karensregler.

Mackan

Ah, vad bra. Tack för informationen.

Hannes

Per har väl varit en riktig målskytt mot ÖSK, iaf i Mjällbytröjan. Inte lastgammal heller och har bevisad målnäsa i Allsvenskan.

Denna värvning var bättre än de extremt låga förväntningar jag hade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.