Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15: Bosölägret

SvFF har nu lagt ut deltagarlistan för det första Breddelitlägret för åldersgruppen P15/00. Fyrtiofyra spelare är uttagna och för ÖLFF som inte är något stort distrikt får väl fyra uttagna spelare anses vara ett bra resultat (Martin Trinh, ÖSK; Ludvig Franck (Karlslund); Adam Bark (IK Sturehov) och Elias Durmaz (BK Forward). Dessutom finns ju ÖSK Ungdoms Odilon Sangwa medtagen som värmlänning.

Bloggen har som vanligt tittat lite närmare på när på kalenderåret de uttagna spelarna är födda. Det visar sig att i den här gruppen så är den åldersmässiga snedrekryteringen väldigt kraftig. Elva (25 %) av de uttagna spelarna är födda i januari månad. Tjugofyra (55%) är födda i det första kvartalet, sexton (36%) i det andra och fyra (9%) i det tredje. Ingen spelare är född under månaderna oktober – december.

Beträffande klubbtillhörigheten så är fördelningen rätt jämn mellan elitklubbarna och de mindre klubbarna. Elitföreningarnas rekrytringar sker väl i samband med gymnasiestarten så många av spelarna i den här åldersgruppen är fortfarande kvar i sina moderföreningar. Av de 44 uttagna kommer 16 från allsvenska klubbar, 12 från klubbar i superettan och 16 från klubbar längre ned i seriesystemet.

SvFF: P15-trupp till Bosö-läger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.