Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Vinst mot Norrköping

ÖSK tog en fin seger i måndagens U21-match mot IFK Norrköping. Båda lagen hade valt att vädra spelare från resp. A-truppen som var i behov av speltid. I ÖSK kom ungefär hälften av spelare från A-truppen och den andra hälften från U19. För Norrköpings del deltog enbart spelare från deras A-trupp. (Någon U19-trupp verkar de för övrigt inte ha i år).

För ÖSKs del var en matchning av nyförvärvet Martin Broberg utlovad medan det hos Norrköping var det den återvändande Alhaji Kamara som skulle få fylla på med matchtid. Båda spelarna hade gjort kortare inhopp för sina lag i helgens matcher. Av de två var det utan tvekan Broberg som lyckades bäst. Inte bara för det mål han gjorde efter en öppnande passning från Ayanda Nkili. Han ser helt enkelt väldigt bolltrygg och bekväm ut och har bra driv i steget. Kamara å andra sidan verkar ha en hel del kvar till sin bästa matchform.

Även om det var gästerna som hade det på papperet starkare laget var det ÖSK som dominerade spelmässigt under den första timmens spel. Ayanda Nkili var magnifik i sin roll som balansspelare på mittfältet och han hade god hjälp av Mirza Turan och Mikael Loön som svärmade som bålgetingar kring Norrköpings bollförare. Bakom sig hade de en ovanligt stabil backlinje dominerad av Christoffer Wiktorsson gott sekunderad av Carl Ekstrand Hamrén. Jacob Rinne i målet hade till att börja med en väldigt lugn dag på jobbet då han inte behövde göra några svårare ingripanden.

Efter en timmes spel ändrades så bilden mer eller mindre totalt. ÖSK bytte ut sina A-truppsspelare sånär som på Jacob Rinne och Sebastian Ring. Den senare tvingades dock av mer eller mindre på en gång efter bytet efter att ha fått en ordentlig smäll – såg ut som en lårkaka av bandageringen att döma. Någon minut senare däckades högerbacken Michel Yanez Hernandez av en armbåge i ansiktet. Han blödde och fick lov att gå av för att få blodflödet stillat. Med tre planerade byten och två oplanerade byten inom loppet av några minuter och med en man kort under några minuter blev det så att säga rätt så rörigt.

Norrköping lyckades dock inte kapitalisera på oredan utan när situationen efter några minuter klarnade och alla i ÖSK-lägret återgått till sina normala positioner stod det fortfarande 1-0 och ÖSK hade dessutom så när som på Rinne och inlånade Diego Lopez enbart juniorer på plan. IFK Norrköping verkar ha kört vidare med sin startelva matchen igenom. De hade bara två utespelare på bänken och ingen av dessa byttes in vad jag kunde se.

Mot slutet av matchen tryckte Norrköping på kraftigt mot ÖSKs straffområde och mål. Uppoffrande spel från ÖSKs sida, några bra ingripanden av Jacob Rinne samt lite väl klena avslut från gästernas sida gjorde dock att uddamålsledningen stod sig matchen ut.

Axel Kjäll var mycket nöjd efter matchen. ”Under de första 60 minuterna gjorde vi i princip allt rätt. Vi var duktiga i vårt presspel, vi kunde vinna boll på bra ställen. Vi var duktiga i försvarsspel, anfallsspel och omställningar. Så det är jag jättenöjd med, tycke han efter matchen. De sista 30 minuterna handlade det mer om försvarsspel och det klarade laget också av på ett bra sätt trots att flera av spelarna inte är så rutinerade i de här sammanhangen. Individuella plus gav han till Ayanda Nkili, mittbackparet och mittfältduon Turan och Loön. ”Det var tredje U21-matchen som de spelade 90 minuter tillsammans på det viktiga centrala mittfältet och de har verkligen höjt sig under sommaren”, tyckte han.

Matchfakta:
25. 1-0 Martin Broberg (Ayanda Nkili)

Laguppställning: Jacob Rinne – Michel Yanez Hernandez (ut 69, in 76, av 86), Carl Ekstrand Hamrén, Christoffer Wiktorsson (67), Andreas Klingström – Mirza Turan, Ayanda Nkili (62), Mikael Loön – Martin Broberg (62), Christer Lipovac (62), Sebastian Ring (68).
Avbytare: Douglas Bjäresten (mv), William Gunnarsson (62), Albin Ödberg (62), Diego Lopez (62, Pars FC), Oliver Kåhed (67), Edwin Ahlnäs (69) och Alex Hahne (in 71, ut 76, in 86).

IFK Norrköping: Marcus Sahlman – Adnan Kojic, Marcus Falk Olander, Henrik Castegren, Erik Lindell – Mirza Halvadzic, Rawez Lawan, Andreas Hadenius, Gentrit Citaku – Alhaji Kamara, Joel Enarsson.

ÖSK: Stark U21-seger mot Norrköping
IFK Norrköping: Uddamålsförlust i Örebro
Svartvitt: Broberg sänkte Norrköping
NA: ÖSK vann med 1-0 mot Norrköping i U21-match
NT: Kamara mållös när IFK föll borta
ÖSK: Inifrån U21 (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.