Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Hemmamatch mot Norrköping

I kväll (eller sen eftermiddag beroende på hur man har dygnet inrutat) möts ÖSK och IFK Norrköping i en match i U21-allsvenskan. Östgötarna verkar att vara en klubb som ”satsar” på turneringen medan ÖSK är mer pragmatiska och oftast prioriterar A-laget och dess träningsprogram. I kväll (eller om det nu är eftermiddag) finns det dock vissa möjligheter att Axén släpper till några fler av spelarna från A-truppen än vad som är brukligt. Det är fortfarande en vecka kvar till nästa allsvenskan match (Djurgården hemma), inga långa resor krånglar till det och det finns nog en del spelare i truppen som skulle må bra av en genomkörare i matchmiljö.

Varken ÖSK eller Norrköping har ännu lämnat någon information om vilken trupp man ämnar ställa upp med. Jag skulle tro, att det från ÖSKs sida blir en rätt stark uppställning med någon eller några testspelare utifrån.

Klockan 18:00 kommer Johan Eriksson från Kumla att blåsa igång matchen.

Tillägg 1: Mer eller mindre samtidigt som jag publicerade artikeln lade ÖSK ut information om kvällens lag. Precis som Bloggen gissade blir det ett rätt starkt lag som representerar ÖSK med A-lagsspelare i varje lagdel. Intressant att notera är att ÖSKs omdisponering av laget till en 4-3-3/4-5-1 uppställning sätter spår även i hur man väljer att ställa upp U21 i den här matchen. Axéns tänk verkar med andra ord vara tillbaka där hans tränarbana i ÖSK inleddes tillsammans med Sixten Boström.

Laguppställning: Jacob Rinne – Michel Yanez Hernandez (U19), Carl Ekstrand Hamrén, Christoffer Wiktorsson, Andreas Klingström (U19) – Mirza Turan (U19), Ayanda Nkili, Mikael Loön (U19) – Martin Broberg, Christer Lipovac, Sebastian Ring.
Avbytare: Douglas Bjäresten (U17), Alex Hahne (U17), William Gunnarsson (U19), Albin Ödberg (U19), Oliver Kåhed (U17), Edwin Ahlnäs (U19) och provspelaren Diego Lopez (Pars FC).

Bloggen tycker sig kunna notera, att ÖSK fortfarande famlar i det okända, när det gäller att besätta den centrala anfallspositionen. Nu testar man Christer Lipovac i den positionen. Jag hade hellre sett honom på en av de centrala mittfältspositionerna. Däremot får Sebastian Ring chansen på en plats som jag tror passar honom betydligt bättre än den han tilldelades i den förra matchen, då han i spelarbristens tecken fick spela mittback.

Jag hoppas att Diego Lopez får ordentligt med speltid. Det här med att han representerat Mexico i futsal höjer onekligen Bloggens nyfikenhet på honom.

Tillägg 2: Nu har även IFK Norrköping lagt ut sitt lag. Det blir som väntat en stark uppställning. Jag tror att vi kan se fram emot en välspelad och intressant match på Behrn Arena.
Laguppställning: Marcus Sahlman (A) – Adnan Kojic (A), Marcus Falk Olander (A), Henrik Castegren (lärling), Erik Lindell (lärling) – Mirza Halvadzic (A), Rawez Lawan (A), Andreas Hadenius (A), Gentrit Citaku (A) – Alhaji Kamara (A), Joel Enarsson (A).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.