Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Uddamålsförlust mot Hammarby

Det blev som väntat en förlust mot Hammarby när ÖSKs U21-trupp besökte Kanalplan. Fast inte alls så stor som jag hade befarat. Tvärtom så verkar ÖSK ha hållit spelet uppe riktigt bra och det var först på övertid som Hammarby kunde avgöra till sin fördel på ett mäktigt långskott.

Det var ÖSKs provspelare som satte avtryck i målprotokollet den här gången. Kanske inte så konstigt eftersom de hade de offensiva positionerna. Men ändå – Hammarby hade ett rutinerat lag som fyllts ut med deras duktiga U19-spelare. Både Renato Rako, provspelaren från Motala AIF och Axel Lindahl från Lidköping stod för mål och målgivande passning. ÖSKs tredje mål gjordes av Örebrosyrianernas Mozart Surville.

En uddamålsförlust mot ett Hammarby-lag som innehöll åtta spelare från deras A-trupp är ett bra resultat. Att släppa in fyra mål är det inte. Resultatet förskönades på sätt och vis tack vare de tre som ÖSK själva gjorde. Så Hammarbys tränare borde heller inte vara helt nöjd.

Hammarby: Norska mål gav 4-3-seger i regnet
Hammarby: Magyar: Hade nog kunnat klara av 90
NA: ÖSK föll – trots provspelarens succé
NA: Yttern efter målsuccén i ÖSK: ”Kommer att höras av”

Lite om Renato Rako från Motala: Rako lagspelare som vill ta plats

Matchfakta:
10. 0-1 Renato Rako
25. 1-1 Fredrik Torsteinbø
29. 1-2 Axel Lindahl (Rako)
41. 2-2 Fredrik Torsteinbø
45+1. 3-2 Lars Fuhre
77. 3-3 Mozart Surville
90+1. 4-3 Lars Fuhre

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Michel Yanez Hernandez, Sebastian Ring, Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström – Axel Lindahl, Mikael Loön, Mirza Turan, Renato Rako – Mozart Surville, Diego Lopéz Silva
Ersättare: Marcus Karlsson, Arvid Brorsson, Oliver Kåhed, Felix Möller och Harald Detlofsson (mv)
Det finns inga uppgifter om spelarbyten.

Målet som gav 4-3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.