Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Borta mot Hammarby

ÖSK möter i eftermiddag Hammarby i en match i den så kallade U21-serien. Ja, den inte bara kallas så – den heter så. Fast som en serie kanske är fel sätt att betrakta de här träningsmatchmötena på. De deltagande klubbarna verkar i alal fall ta U21-serien med väldigt olika grader av allvar.

ÖSK tillhör utan tvekan dem som i alla lägen prioriterar A-truppen och dess träningar. Vilket leder till att man i U21 ställer upp med lag bestående av spelare som i allmänhet inte kommit lika långt i sin fotbollsmässiga utveckling. Inget ont i det – för de här ungdomarna som oftast kommer från U19-truppen är det säkert nyttigt att testas mot tufft motstånd. I alla fall om man vill träna det defensiva spelet.

Till dagens match anmäler ÖSK att man kommer att använda sig av följande trupp:

Startelva: Douglas Bjäresten – Michel Yanez Hernandez, Sebastian Ring, Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström – Axel Lindahl (Lidköpings FK), Mikael Loön, Mirza Turan, Renato Rako (AIF) – Mozart Surville (Syrianska), Diego Lopéz Silva (Pars FC)
Ersättare: Marcus Karlsson, Arvid Brorsson, Oliver Kåhed, Felix Möller och Harald Detlofsson (mv)

ÖSK prioriterar som vanligt sitt A-lag och låter de flesta av bänkspelarna från matchen mot MFF stanna kvar i Örebro. I stället tas hela fyra ”provspelare” in för att i den brokiga startuppställningen försöka övertyga om att de förtjänar att bli ihågkomna även efter att matchen är slut.

Lite synd om Sebastian Ring som får finna sig i att flyttas runt för att täppa till de eventuella hål som finns i laguppställningen. För tillfället är det brist på mittbackar efter det att Oskar Ålgars lämnat Örebro efter avlagd studentexamen och då får Sebbe spela där. Tidigare som pojk- och juniorspelare gjorde han sig bäst som innermittfältare. Under de två åren hos Forward var han vänsterback medan ÖSK inte verkar ha gjort klart för sig var man egentligen vill använda honom. Som medlem av A-truppen tycker jag nog, att han skall prioriteras och spela på den position som passar honom bäst. Det är nog inte som mittback. Även om han, som den allround-skicklige spelare han är, säkert klarar även den uppgiften bra.

Noterar dessutom att Arvid Brorsson (U16) och Oliver Kåhed (U17) finns med på bänken. Båda har gjort bra ifrån sig i U17-sammanhang och det är kul att se att detta uppmärksammas. Även om det bara blir några minuter mot slutet av matchen.


Hammarby verkar till skillnad mot ÖSK vara ett lag som ”satsar” på U21-serien. De siktar mot A-slutspelet och kommer i allmänhet med starka och rutinerade lag till de här matcherna.

På sin hemsida lägger de ut följande trupp för kvällens match: Robert Andersson (mv, U19), Ögmundur Kristinsson (A, mv), Jesper Bolander (U19), Alex Ilic (U19), Dragan Kabic (IFK Haninge/Brandbergen), Richard Magyar (A). Oliver Silverholt (A), Alex Simovski (U19), Tamer Teke (U19), Marcus Burman (U19), Lars Mendonca Fuhre (A), William Garcia (U19), Yassin Housni (U19), Dusan Jajic (A), Jan Gunnar Solli (A), Fredrik Torsteinbø (A), Simon Gefvert (IFK Haninge/Brandbergen) och Isac Lidberg (A).

Matchen spelas på Hammarby IP med start 17:00.

ÖSK: Startelvan i kvällens U21-match mot Hammarby
Hammarby IF: Serieomstart hemma mot ÖSK i dag
Hammarby IF: Truppen mot Örebro
Hammarby IF: Kort höstsäsong ska ge A-slutspel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.