Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två ÖSKare till 15-åringarnas breddelitläger

Odilon Sangwa i aktion på Ekäng.

Odilon Sangwa i aktion på Ekäng.


Pojkar födda år 2000 avslutade nyligen årets Elitläger i Halmstad. Dit sänder de svenska distriktsförbunden sina distriktslag för träning och matchspel. Efter Elitlägret tar sedan Svenska Fotbollförbundet ut deltagarna till sitt eget Breddelitläger. Att kalla det för landslagsläger är nog att ta i eftersom lägret brukar innehålla mellan 60 och 70 spelare. Snarare rör det sig om en sammandragning för de spelare som gjort bäst ifrån sig i Halmstad.

Karlslunds IF skriver på sin Facebooksida, att deras målvaktstalang Ludvig Franck är en av de uttagna. Ludvig är, som namnet antyder, bror till Gustaf Franck som sedan i våras representerar ÖSK.

KIF är dessutom vänliga nog, att namnge övriga spelare från distriktet som tagits ut till lägret. Av de fyra utespelarna som tagits ut representerar två stycken ÖSK. Det är ytterbacken Martin Trinh och kantspelaren Odilon Sangwa. Den senare har en lite speciell bakgrund. Han bor i Kristinehamn, representerade Värmlands Fotbollsförbund på Halmstadslägret men har sin klubbtillhörighet hos ÖSK Ungdom. Martin tillhör den yngre U-truppen och Odilon är medlem i den trupp som leds av Gustaf Lundholm och som deltar i den regionala P16-serien.

Utöver dessa två spelare är även BK Forwards Elias Durmaz och Adam Bark från IK Sturehov uttagna till lägret.

Martin Trinh  förbereder sig för match på Behrn Arena.

Martin Trinh förbereder sig för match på Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.